Cumhurbaşkanı açıkladı: İnternet altyapısı hızla iyileştirilecek - Haberler - indir.com

Cumhurbaşkanı açıkladı: İnternet altyapısı hızla iyileştirilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Uzaktan eğitim sisteminin yoğun bir şekilde devam ettiği ülkemizde halen kırsal kesimlerde internet erişimi ile ilgili çeşitli sorunlar yaşanıyor. Operatörler hızlı bir şekilde soruna çözüm bulacak gibi gözüküyor. Mart ayından bu yana dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını ülkemizi de derinden etkileyen bir durum haline geldi. Henüz aşı çalışmalarının kullanıma sunulmaması nedeniyle kontrollü bir hayatın devam ettiği ülkemizde eğitimlerde uzaktan başlamıştı.

Geniş bir çalışma yapılacak

31 Ağustos tarihinde uzaktan başlayan telafi eğitimlerinin ardından 21 Eylül tarihinde birinci sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitimi başlamıştı. Halen geniş bir öğrenci kitlesi uzaktan eğitim alıyor ancak altyapı sorunları nedeniyle internete erişimde sıkıntı yaşayanlar var. Bu durum onların eğitim almalarını engelleyen bir olaydır. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı basın toplantısında internet altyapısının iyileştirilmesi için Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom operatörleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ortak bir çalışma yaptığını belirtti.

Uzaktan eğitim için ciddi bir internet altyapısı gerektiğinin altını çizen Erdoğan hızlı bir şekilde sonuca ulaşmak istediklerini vurguladı. Bununla birlikte çalışmalar ile ilgili detaylı bilgiler verilmedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı bugün yaptığı açıklamada EBA üzerinden mobil ve sabit internet aboneleri için 6GB ve 8GB ücretsiz internet erişimi sunduklarını dile getirmişti. Bununla birlikte kırsal kesimde halen internete erişimde sorunlar yaşanıyor. Başlayan yeni çalışma ile bu sorunun önüne geçilecek. Alt yapıları iyileştirme çalışmalarının ardından uzaktan eğitim sisteminin çok daha verimli olacağı düşünülüyor. 





PAYLAŞ