CS:GO kaynak kodları sızdırıldı - Haberler - indir.com

CS:GO kaynak kodları sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-24 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Oyun geliştiricisi Valve’nin sahip olduğu iki büyük oyun olan CS:GO ve Team Fortress 2’nin 2018 yılına ait olduğu ifade edilen kaynak kodları sızdırıldı. Bu kodların sızdırılması ile beraber bazı güvenlik sorunları da beraberinde gelmiş oldu. Steam sahibi olan Valve’nin büyük oyuncu kitlelerine sahip olan Team Fortress 2 ve Counter Strike: Global Offensive için kaynak kodlarının sızdırıldığı açıklandı. Kamuoyuna açılmaya söz konusu bu kaynak kodlarına ait dosyalar yıllar öncesine ait olduğu belirtiliyor. Ancak kullanıcıların bilgilerine erişmek veya yeni hile geliştirmek isteyen yazılımcıların eline geçerse oldukça tehlikeli olabileceği de belirtiliyor.

Bazı fan sunucuları tarafından söz konusu sızıntıların oyuncu güvenliğini tehlikeye atmaması için bir süre çevrimdışı olacaklarını duyurdu. Kaynak kodların kimler tarafından çözüldüğü henüz bilinmezken, 2017 ile 2018 arasına ait bu kodların Valve News Network’ün sahibi Tyler McVicker tarafından 2018’de fark edilmiş ve Valve bilgilendirilmişti.

Counter-Strike: Global Offensive'e yeni oyun modları eklendiCounter-Strike: Global Offensive'e yeni oyun modları eklendi

CS:GO kaynak kodları sızdırıldı

Bazı söylentilere göre ise sızıntının kaynağının Tyler McVicker olduğu belirtiliyor. Kendisi ise bu iddiaları reddederken, sahip olduğu tüm bilgileri Valve tarafına ileteceğini belirtiyor. Diğer iddiaya göre ise McVicker’ın eski ortağının sızıntıların sebebi olduğu iddia ediliyor. Bu durumda kaynak kodlarının zararlı kişilerin eline geçmiş olabileceği düşünülürken, CS:GO’da yıllardır yer alan çözülemeyen hile probleminin de nedeni olarak gözüküyor.

Söz konusu kaynak kodların sızdırılması sadece hileciler için değil oyunu oynayan kişilerin kişisel bilgilerinin erişimi gibi önemli güvenlik açıkları da oluşturabilir. Resmi olmayan bazı sunucular sorun tamamen çözülene kadar kapanma kararı aldığı biliniyor. Yaşanan bu durum Valve’nin başına ilk defa gelmezken, Half-Life 2’nin de çıkış yapmadan kod sızdırma durumu yaşanmıştı. Bakalım Valve’nin yaşanan bu durumlara karşılık çözüm hamlesi ne olacak göreceğiz.


Counter-Strike Nexon Zombies'e, Sandbox modu geliyorCounter-Strike Nexon Zombies'e, Sandbox modu geliyor
Counter Strike Ping sorunu ve çözümüCounter Strike Ping sorunu ve çözümü

PAYLAŞ