Çip sıkıntısı sadece Apple'ı etkilemiyor! - Haberler - indir.com

Çip sıkıntısı sadece Apple'ı etkilemiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 11:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasında yaşanan çip sıkıntısından en az etkilenen şirket Apple oldu. Kendi çip üretimleri ile planlamalarını sorunsuz bir şekilde sürdüren şirket, böylece diğer markalara karşı da ciddi bir avantaj elde etti. 

Mevcut çip sıkıntısının önümüzdeki aylarda giderilmesi ve üretimlerin yeniden normale dönmesi bekleniyor.  Ancak tüm bu süreç içerisinde en çok dikkat çeken şirketlerden bir tanesi Apple oldu. Çip tedarikinde diğer üreticilerden destek alan Samsung gibi pek çok teknoloji devi, tedarikin az olması nedeniyle üretim hattında çeşitli aksaklıklar yaşadı. Yonga üreticileri artan talebe karşı yanıt veremezken, kısıtlı üretimler pek çok şirketin istediği sayıda çip elde edememesine neden oldu. 

Yeni Wave7 araştırmasına göre, tedarik zincirindeki darboğazların bir sonucu olarak en büyük darbeyi OnePlus ve Samsung gibi şirketler aldı. Buna karşın Apple çip sıkıntısı öncesinde yaptığı yüksek tedarik ve yeni üretim planlamaları ile birlikte mevcut sorundan en az etkilenen şirket oldu. Böylece iPhone 12 gibi yeni amiral gemileri ile yüksek satış rakamlarına daha kolay bir şekilde ulaşmayı başaran Apple, çip teknolojisine yaptığı yatırımın avantajlarını net bir şekilde yaşadı.

Çip Sorunları Mart’ta Başlamıştı!

Çip üretiminde yaşanan sıkıntılar, özellikle pandemi nedeniyle uzun bir süre önce başlamış olsa da telefon üreticileri bu sıkıntıyı ilk olarak Mart ayında ciddi bir şekilde hissetti. Düşük ve orta seviye yonga setleri üretimde zorlandığını belirten Qualcomm Mart ayı itibariyle çeşitli tedarik sorunları yaratmaya başladı.





PAYLAŞ