Çinli firmalardan Apple boykotu - Haberler - indir.com

Çinli firmalardan Apple boykotu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-27 16:40:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Çinli firmalar, Huawei CEO’sunun tutuklandığı zamandan beri, Apple’ı ülke genelinde boykot etmeye devam ediyorlar.

Son dönemlerde gündemde sık sık Apple’a karşı Çin’in boykot haberleri geliyordu. Çinli firmalar, ülke genelinde teknoloji devine karşı boykot başlattılar ve boykot hala devam ediyor. Olaylar, Huawei CFO’sunun tutuklanmasıyla başladı ve bu durum Çin’in Apple’a karşı düşman olmasına neden oldu. Olay şimdi daha da büyüdü ve Çinli firmalar, çalışanlarına Apple marka bir teknolojik ürün kullanmayı yasakladılar. Bununla beraber, ülke genelinde, Apple ürünlerinin alınmaması konusunda uyarılıyor. Apple açısından, Çin’in nüfusu düşünüldüğünde bu durum oldukça kötü olacak gibi görünüyor. Ayrıca Çin, Apple için büyük pazarlardan birisiydi.

Apple iPhone X, XS ve Max hakkında hatalı bilgi vermiş

Huawei telefon alımlarından indirim başlatıldı

Çinli firmalar tarafından Apple’a yapılan boykotun yanı sıra, Huawei’ye destek de veriliyor. Bazı firmalar, tüketicilere Huawei telefon aldıkları takdirde, %10’dan başlayıp, %100’e kadar indirim sunabiliyor. Bunlardan bir tanesi Henan Eyalet Bira Fabrikası. Henan Eyalet Bira Fabrikası, Huawei telefon aldıklarına dair makbuz getirenlere, telefon fiyatının %30’u oranında indirim yaparak, indirimli içki satıyor. Youluke Electronic ise çalışanlarının her biri için 2 adet ücretsiz Huawei marka telefon veriyor.

Bunların yanında zorbalıkla hareket eden bazı firmalar da bulunuyor. Örneğin; Shenzen’de makine üreten bir firma, Apple kullanan çalışanlarının telefonlarına el koymaya kalktı. Zararlarını karşılamayan firma, bununla beraber telefonunu vermeyenleri kovmakla tehdit etti. Bir diğer örnek ise Yidaheng Teknoloji firması. Yidaheng çalışanlarının Apple cihaz alması halinde, cihazın fiyatı kadar ceza vereceğini söyledi. Apple açısından günden güne büyüyen sorunun nasıl çözüleceği merak ediliyor. Şirket, geçtiğimiz haftalarda da Alman mahkemesinden iPhone 7 ve iPhone 8 modelleri için satış yasağı yemişti. Yeni çıkan iPhone’larda da istediği satış başarısına ulaşamayan Apple, 2018’i oldukça kötü kapatıyor.





PAYLAŞ