Çin insan gözünden 5 kat daha detaylı çözünürlüğe sahip kamerası ile gündemde. 500 megapiksel! - Haberler - indir.com

Çin insan gözünden 5 kat daha detaylı çözünürlüğe sahip kamerası ile gündemde. 500 megapiksel!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-02 12:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde teknoloji dünyasının odağında olan ülkelerden Çin, inşaların yüzlerini tüm detaylarıyla görüntüleyebilen 500 Megapiksel çözünürlüğe sahip “Süper kamera” geliştirdi.

Yüz tanıma teknolojilerinin en çok geliştiği ülkeler arasında yer alan Çin, aynı zamanda bu teknolojiyi en çok kullanan ülkeler arasında da yer almakta. Bu alandaki çalışmalara ciddi yatırımlar yapan Çin’deki bir geliştirici grubun bir süredir “Süper kamera” olarak adlandırılan bir kamera sistemi üzerinde çalıştığı öğrenildi. Çalışmaları bitirilerek kullanımı test edilen kameranın büyük özelliklerinden birisi 500 Megapiksel çözünürlüğe sahip olması.

Telefonlarımızdaki yüz tanıma teknolojisine ne kadar güvenmeleyiz?Telefonlarımızdaki yüz tanıma teknolojisine ne kadar güvenmeleyiz?

“Super kamera” özellikleriyle şaşırtıyor!

Çinli firma, insan yürüyüşünü tanıyacak yeni bir teknoloji geliştiriyor!

Çin kaynaklı bir haber sitesi olan The Global Times’ın paylaştığı habere göre, “Super Kamera”nın bir üniversite grubu tarafından geliştirildiği öğrenildi. Yüksek çözünürlüğü sayesinde stadyum gibi kalabalık alanlarda bile yüzlerde kişinin yüz fotoğrafını yüksek netlikle çekme ve kaydetme özelliğine sahip olan 500 Megapiksellik kamera, özel olarak seçilen bir hedefe ya da noktaya da anında odaklanabilme özelliğine sahip.

Bu sayede nesne ya da kişinin görüntünü anında net olarak verebilen 500 Megapiksel çözünürlüğe sahip “Super kamera” sistemi, 120 milyon piksel çözünürlükteki insan gözünden 5 kat daha net çekimler yapabilen bu kamera yapay zeka teknolojisi ve yüz tanıma sistemleriyle uyumlu bir şekilde de çalışabilme özelliğine sahip.

Özellikleri değerlendirildiğine bir istihbarat kamerası olarak üretildiğini söyleyebileceğimiz “Super kamera” hakkında projede görev alan geliştiricilerden Zeng Xiaoyang bu teknoloji hakkında “Şangay polisi, yeni kamera sistemi ile kalabalıkları izleyebilecek, suçluları tespit edebilecek ve kazaların önüne geçebilecek.” açıklamasını yaptı.

Güvenlik önemleri kişisel gizliliğe müdahale mi ediyor?

Yüz tanıma teknolojileri, gizlilik sorunlarını beraberinde getiriyor

Bunun yeni sıra geliştirilen bu yeni teknolojinin güvenliğin yanı sıra Sosyal Kredi Sistemi kapsamında da kullanıma geçebileceği söyleniyor. İnsanların para harcama alışkanlıklarından söyledikleri sözlere kadar birçok veriyi kaydebeilecek olan bu kameralar sayesinde bireylerin değerlendirilmesi ve değerlendirmeler sonucunda düşük puan alan kişilerin tren ve uçak bileti gibi ulaşım araçlarına bilet almaktan men edilebilmesi gibi durumlarda söz konusu. Bu açıdan bakıldığında Black Miror’dan bir kesiti anımsatan bu teknolojinin 2020 senesinde daha kapsamlı özelliklere sahip olması bekleniyor. Söz konusu sistem teknolojik açıdan ne kadar önemli bir gelişme olsa da, bu sistemin çeşitli alanlarda kullanılmaya başlamasının bir kişisel hak ihlali olduğu da söyleyebilir. Peki yüksek güvenlik önemleri için kişisel gizlilik ilkesi yok edilebilir mi? Bu da sanırım ilerleyen teknoloji karşısında tıkanıp cevapsız kaldığımız bir soru…


Yüz Tanıma Sistemleri, Fotoğraflar İle Kandırılabilir Mi?Yüz Tanıma Sistemleri, Fotoğraflar İle Kandırılabilir Mi?
San Francisco'da Yüz Tanıma Teknolojisini YasaklıyorSan Francisco'da Yüz Tanıma Teknolojisini Yasaklıyor

PAYLAŞ