Çin Bing'e engel koymamış - Haberler - indir.com

Çin Bing'e engel koymamış

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-25 13:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Dün, Çin’in arama motoru Bing’i engellediği yönünde çıkan haberlere karşılık, bugün böyle bir engellemenin olmadığı söylendi.

Ülkesine getirdiği yasaklarla bilinen Çin, kısa bir süre önce Micrsoft’un arama motoru Bing’i engellemesi haberi ile gündeme gelmişti. Bilindiği üzere Çin’de pek çok sosyal medya ağına çok önceden yasak getirilmişti. Ülke, genel olarak Batılı teknolojilere ve mecralara karşı kendisini ve halkını kapalı tutmayı tercih ediyor. Bu nedenle nedeni bilinmese de ülkede Bing arama motoruna yasak geldiği haberi, pek de şaşkınlık yaratan bir haber olmadı.

Çin şimdi de Bing arama motorunu engellediÇin şimdi de Bing arama motorunu engelledi

Dün çıkan Bing’e engel haberinin ardından, bugün bu bilgiye dair bazı şeyler tersine döndü. Çarşamba günü itibariyle, Çin’de Bing’e erişilemiyordu. Bu nedenle Çin’in arama motorunu ülkesinde engellediği haberleri çıktı ve bu haberler Microsoft tarafından onaylandı. Şimdi, ise Çin’in arama motoru Bing’i engellemediği söyleniyor.

Çin şimdi de Bing arama motorunu engelledi

Bing, Çin’de yeniden erişilebilir hale getirildi

Çin’de batılı teknolojik mecraların birçoğunun kullanımı yasak. Micrsosoft’un Bing arama motorunun kullanılmasının nedeni de şirketin Çin’e taviz vermesi ve isteklerine göre hareket etmesinden ileri geliyor. Fakat kısa bir süre önce, ülkede Bing’in de erşimi durmuştu. Çin’de Çarşamba günü itibariyle Bing’e erişimin kesilmesi ardından, Çin’in katı kurallarına bir yenisini daha eklediği düşünüldü. Fakat güncel olarak elde edilen bilgilerde, Bing’e birkaç saat erişim sağlanamamasının ardından, arama motoru yeniden kullanılmaya başlandı. Bloomberg, yaşanan kesintiyi "sansür denemesinden değil, teknik bir sorundan dolayı" olarak yazdı.



PAYLAŞ