Chrome’dan Mozilla’ya geçiş için 7 neden - Haberler - indir.com

Chrome’dan Mozilla’ya geçiş için 7 neden

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 22:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Şu anda tarayıcı dünyasının bir numara uygulaması Google Chrome olsa da yüksek veri tüketimi ve sistemi yorması nedeniyle alternatifler de oldukça dikkat çekiyor. İşte Google Chrome yerine Mozilla FireFox kullanmanızı sağlayacak 7 güçlü sebep. 

Chrome, Firefox ve Safari'de DNS Önbelleği Nasıl Temizlenir?

Firefox ile Youtube videolarında ekran görüntüsü nasıl alınır?Firefox ile Youtube videolarında ekran görüntüsü nasıl alınır?

NetMarketShare’a göre, Internet Explorer’ı görmezden gelirsek Mozilla FireFox, Chrome’un en büyük rakibi olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl boyunca, FireFox’un pazar payı yüzde 10 civarında sabit kalsa da güçlü Chrome karşısında en yakın rakip FireFox.

1. FireFox Chrome'dan daha hızlı ve daha yalın

FireFox 57 ile birlikte FireFox performansı üst seviyelere taşındı ve şu anda Chrome verilerine nazaran FireFox çok daha hızlı ve sade bir tarayıcı deneyim sürüyor. Üstelik Chrome’a göre yüzde 30'a varan daha az RAM gereksinimi de FireFox'u ön plana çıkarıyor. FireFox ile yavaşlama hissetmeden daha fazla sayıda sekme açabilirsiniz. Tarayıcı açılışta daha hızlı yüklenir ve günlük kullanımda daha fazla performans sunar.

2. FireFox sadece bir tarayıcı olduğunu biliyor

Google Chrome çok fazla işlevi sunan bir tarayıcı olduğu gibi FireFox kullanıcıların sadece tarayıcı ihtiyaçlarını karşılayamaya yönelik geliştirilmiştir. Bu bakımdan FireFox tarayıcı alanına daha fazla önem verir. Chrome ile yapabileceğiniz pek çok işlevi FireFox ile yapmanız bazı durumlarda mümkün olmasa da bir tarayıcıdan bekleyebileceğiniz tüm özellikler FireFox'ta mevcut.

3. FireFox açık kaynak alanında daha başarılı

Chromium üzerinde oluşturulan ve açık kaynak kodlu olduğu söylenen Google Chrome bilgileri paylaşma ve geliştirme noktasında FireFox’a göre biraz daha geride. Katkıda bulunanları ve topluluk üyelerini kapsayan bir planı ile dikkat çeken FireFox, topluluk işbirliği ile gerçek açık kaynaklı kalkınma noktasında bir örnek teşkil ediyor.

4. FireFox aslında gizliliği önemsiyor

Kullanıcıların gizliliğini önemseyen FireFox, özellikle 2014 yılı itibariyle bu konuda yoğun bir şekilde çalışma başlattı. Kullanıcıların verileri ve bu verilerin ne için kullanıldığı ile ilgili tüm detaylar FireFox tarafından detaylı bir şekilde incelendiği gibi pek çok farklı tarayıcıda bulunan veri toplama işlemleri FireFox’ta çok daha kısıtlı bir şekilde gerçekleştirilir . Bu konuda Google Chrome ise tamamen soru işaretleri ile dolu durumda. Bu bakımdan FireFox'u gizliliği önemseyenler için bir adım daha öne çıkıyor.

5. FireFox daha fazla özelleştirmeye izin verir

Kendinize göre kişiselleştirebileceğiniz bir tarayıcı istiyorsanız FireFox aslında Google Chrome'a göre çok daha esnek. Standart bir Chrome tarayıcısı farklı bilgisayarlarda dahi aynı şekilde görülürken FireFox çok daha fazlasını yapabilir durumda. Bu açıdan genel görünüm dışına çıkmak, kendinize göre farklı bir tarayıcı oluşturarak görünümü değiştirmek istiyorsanız FireFox seçeneklerine mutlaka göz atmalısınız.

6. FireFox benzersiz uzantılara sahiptir

Google Chrome oldukça zengin bir eklenti arşivine sahip olsa da FireFox, Chrome’da bulunmayan pek çok benzersiz eklentiyi kullanıcılarına sunuyor. Bu bakımdan Chrome’da yapamayacağınız pek çok işi FireFox eklentileri ile yapabilmeniz mümkün. Bunun için 2 tarayıcının da eklenti mağazasına göz atmanız yeterli derecede bilgi almanızı sağlayacaktır.

7. FireFox Chrome'un yapabileceğini yapabilir (Çoğunlukla)

FireFox, Google Chrome ile yapabileceğibiz pek çok işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilecek durumda. Tabi bazı durumlar dışında. Eğer bu konuda biraz daha fazla detay istiyorsanız aşağıdaki karşılaştırmaları okumaya devam edebilirsiniz;

  • Chromecast akışı yalnızca Chrome ile çalışır.
  • Web geliştirme Chrome'da daha kolaydır.
  • Chrome, özgürlük konusunda sadeliği ön planda tutar ve teknoloji meraklısı olmayanlar için kullanımı kolaylaştırır.
  • Chrome, FireFox’tan daha fazla pazar payına sahiptir ve Google’ın web teknolojilerinin yönü üzerinde önemli bir etkisi olduğu görülmektedir. Bu nedenle web siteleri ve web uygulamaları Chrome'da daha iyi çalışmaktadır.

Hangi mobil tarayıcı daha iyi Chrome mu? Firefox mu? 


Mozilla, Firefox Focus'a Reklam Engelleyici EkleyebilirMozilla, Firefox Focus'a Reklam Engelleyici Ekleyebilir

PAYLAŞ