Chrome'da Verimliliği Artırmak İçin Değiştirebileceğiniz Ayarlar - Haberler - indir.com

Chrome'da Verimliliği Artırmak İçin Değiştirebileceğiniz Ayarlar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-23 11:59:50
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geniş kullanıcı kitlesine sahip olan ve en popüler internet tarayıcı olarak karşımıza çıkan Chrome Google tarafından geliştirilmiştir. Sizde bir çok kullanıcı gibi interneten yaptığınız araştırmalarda Chrome'u kullanıyor ve zaman zaman bu durumdan rahatsızlık duyuyorsanız Chrome'u daha verimli hale getirmek için üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Özelleştirme gibi düşünebileceğiniz bu değişimlerin her birini ayarlar bölümünden yapabilir ve ardından Chrome'den çok daha verimli bir şekilde faydalanabilirsiniz. Tarayıcınızı kendi zevkleriniz doğrultusunda kişiselleştirmek için ayarlar bölümüne göz atabilirsiniz. Burada sizi bekleyen çok ilginç değişimler olacak. 

Klavye Kısayolları Atama 

Tarayıcınız üzerinden girdiğiniz sitelerin uzantılarına klavye üzerinden kısayollar ekleyerek tek tık ile dilediğiniz sayfaya girme imkanını elde edebilirsiniz. Bunu yapmak için Chrome'a girin ve gereken ayarlamaları yaparak anında değişimi fark edin. Tarayıcınıza kendi sisteminizi oturtmak için sistematik bir şekilde hareket etmeniz yeterlidir. Bunun yanı sıra size sunulan hizmetin fazlasından da faydalanmayı değerlendirin. 

Chorme Kapatıldığında Arka Plan Uygulamalarını Kapatma

Kullanıcılar farkında olmasa bile Chorme kapatıldığı anda bile arkada bulunan uygulamalar gizliden gizliye çalışmaya devam eder. Bu duruma bir son vermek isterseniz bunu da yine ayarlar üzerinden kendi tercihiniz doğrultusunda değiştirebilirsiniz. Chorme tarafından yapılan bu özellik sistemin sürekliliğini sağlasa bile bilgisayarınızın bataryasında zamanla ciddi sorunlara yol açabilir. Bataryanıza zarar vermesinin yanı sıra aynı zamanda RAM'e de ciddi zararlar verebilir. Bu sebeple bu özelliği kapatmak tarayıcınızdan çok daha verim almanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda RAM'i ve bataryanızı da daha uzun ömürlü hale getirebilirsiniz. 

Ödeme Yöntemlerini Değerlendirme

Sık sık çevrimiçi pozisyonda alışveriş yapıyorsanız sizde Chorme tarafından sunulan ödeme yöntemi ekleme ve silme özelliğini değerlendirerek işlemlerinizi çok daha hızlı ve güven içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Chrome da akıllı cihazlarınız gibi hayatınızı kolaylaştıracak seçenekler doğrultusunda tasarlanmıştır. Ödeme sistemlerinize yenilerini ekleyebilir ya da var olanları silebilirsiniz. 

Chorme Üzerinden Adresinizi Yönetebilirsiniz

Chorme üzerinden ödeme yöntemlerini ekleyip silebildiğiniz gibi aynı zamanda adres bilgileriniz üzerinde de değişiklikler yapabilirsiniz. Çeşitli sayfalarda adres formları doldurmanız gerektiğinde Chorme tarafından otomatik bir şekilde işlemleriniz yapılacaktır. 

Chorme'nin Misafir Pencere Seçeneğini Kullanın

Farklı bir bilgisayardan Chorme üzerinden işlem yapmanız gerektiğinde arkanızda bilgi bırakmak istemezseniz Chorme'a misafir penceresi üzerinden giriş yapabilirsiniz. Kendi tarayıcınızda bulunan bilgilerinizi kullanmadan farklı bir bilgisayardan tarayıcıya misafir olarak dahil olabilirsiniz. Böylelikle her hangi bir sorun yaşamadan farklı bir bir bilgisayardan da Chorme'a giriş yapabilirsiniz. Misafir penceresine giriş yapmak isterseniz sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine tıkayın ve misafir penceresi aç sekmesini değerlendirin. 

Chorme Üzerinden Verilen İzinleri Kaldırın

Tarayıcı üzerinden işlem yapmak istediğinizde karşınıza çıkan sevimsiz bilgilendirme mesajları ile karşı karşıya kalmamak için izinlerin her birini kapatarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. Bu sayede tarayıcınız üzerinden sorunsuz bir şekilde işlem yapmanın keyfini çıkaracaksınız. 





PAYLAŞ