Chrome tarayıcısının RAM sorunu çözülüyor - Haberler - indir.com

Chrome tarayıcısının RAM sorunu çözülüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-18 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome yıllar geçmesine rağmen hala oldukça yüksek oranda RAM kullanıyor. Fakat bu yakın zaman içerisinde değişebilir. Google Chrome en son 5 milyar dolarlık bir daha ile gündemde adından söz ettirmişti. Bu davanın arkasında Chrome’un “Incognito Mode” yani “Gizli Mod” altında kişileri takip etmeye devam etmesi yer alıyordu. 

Şimdi ise söz konusu bu tarayıcı için daha güzel haberler gündeme geliyor. Söylendiği kadarıyla yazılım devi Microsoft, Windows 10’un Mayıs 2020 (20H1 olarak da geçiyor) güncellemesi ile beraber son derece önemli değişiklikler yaparak gelişim elde etmeyi planlıyor. Gelecek olan bu sürüm tam olarak geliştiriciler için yeni SegmentHeap değeri geldi deniyor. Bunun normal bir kullanıcı için anlamı ise Chrome gibi Win32 uygulamalarının artık eskiye nazaran daha az RAM kullanacak olması olarak aktarılıyor.

Google Chrome 81'in sunduğu özelliklerGoogle Chrome 81'in sunduğu özellikler

Konuyla ilgili olarak söylenenlere göre yeni altyapı sayesinde Chrome ile benzer alt yapıya sahip olan yeni Microsoft Edge tarayıcının RAM kullanımı yüzde 27 oranında azalmış durumdadır. Bu rakam özellikle yoğun kullanım karşısında hatırı sayılır bir düşüş anlamına geliyor. Bu yeni dönem içerisinde Chrome'un da yararlanacağı ve RAM sorununun artık ciddi düzeyde düzeleceği ön görülüyor. 

Google Chrome için önemli başka yenilikler de geliyor

Gelen diğer yeni özelliklerden bir tanesi reklamlara odaklanıyor. Bildiğiniz üzere sitelerdeki bazı reklamlar teknik olarak doğru bir şekilde hazırlanmıyor. Bu yüzden de bazı reklamlar cihazlara olması gerekenden daha fazla enerji harcatabiliyor. Aynı zamanda interneti de olması gerekenden daha fazla kullanıyor. Google şirketi geçtiğimiz haftalarda bu reklamlara bir son vereceğinin bilgisini verdi. Ağustos ayının sonunda itibaren verilecek güncelleme ile popüler tarayıcı Chrome artık aşırı sistem / internet kullanan reklamları otomatik olarak engelleyebilecek. Bu sayede özellikle mobil kullanıcıları memnun edecek gibi görünen firma, reklam içeriklerini üretenleri de içeriklerini düzeltmek adına zorlamış olacak deniyor. 


Google Chrome için karanlık tema kullanıma sunulduGoogle Chrome için karanlık tema kullanıma sunuldu
Google Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecekGoogle Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecek
Google Chrome için yeni bir özellik yoldaGoogle Chrome için yeni bir özellik yolda

PAYLAŞ