Chrome, Geri Tuşunu Engelleyen Siteler İçin Harekete Geçti - Haberler - indir.com

Chrome, Geri Tuşunu Engelleyen Siteler İçin Harekete Geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-19 15:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome, kullanıcı deneyimine yönelik yenilikler sunmaya devam ediyor. Her yeni güncellemesi ile beraber bir geliştirme ve yeniliği platformuna getiren Google, şimdi ise internet sitelerini ilgilendiren yeni bir engeli daha tarayıcısına getiriyor. Bazı internet sitelerine girdiğinizde geri çıkmak için geri tuşuna bastığınızda tekrar aynı sayfada kaldığınızı ve geri tuşunun pasif olduğunu görüyorsunuz. İşte bu noktada Google devreye giriyor ve artık kendi sayfasına tekrar yönlendirme içeren sitelerin önüne geçmek için çalışmalarına başlıyor. Bu tarz siteler daha çok reklam ile daha fazla para kazanmayı amaçladıkları için böyle bir sistem uyguluyorlar. Siz tarayıcı üzerinden geri butonuna bassanız bile site sizi sayfasından çıkartmamayı başarıyor.

Google Chrome Geri Butonuna Çözüm Getirecek

Chrome versiyon 70'de otomatik oturum açma nasıl kapatılır?Chrome versiyon 70'de otomatik oturum açma nasıl kapatılır?

Siz sitede kalmaya devam ettikçe yer alan reklamlar üzerinden site sahipleri para kazanmaya devam ediyor. Ancak Google Chrome kullanım deneyimini oldukça etkileyen bu durumu çözmek için çalışmalara başlamış durumda. Yakın bir dönemde yayınlanan Chromium kod değişikliği ile beraber Chrome’un butonları ele geçiren bu sistemleri engelleyeceği belli oldu. Bu kapsamda bu ve benzeri sistemleri kullanan internet sitelerinin sahiplerine ne tarz bir geri dönüş yapılacak henüz bilinmiyor. Ancak sahte sistem uyarıları ve benzer sistemler kullanan internet siteleri engellenmeye kadar gitmişti.

Chrome 71 Yenilikler ile Geliyor

Buton tarafında yaşanan bu durumda benzer bir işleve sahip olduğu için Google tarafından sitenin engellenebileceği veya reklam durdurulma kararı gibi işlevlerin sağlanması bekleniyor. Bu yeni özellik ve iyileştirme henüz Google Chrome tarayıcısı için yayınlanmazken, geliştiriciler bu özelliği şuan için bekletiyorlar. Google, kullanıcı deneyimini her zaman en iyi seviyede tutmayı hedeflediği için bu gibi kötü etki ve davranışlarda bulunan sitelerin önüne geçmeye devam edecek.  


Chrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecekChrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecek
Bu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellikBu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellik
Chrome 71 İle Yepyeni Özellikler GeliyorChrome 71 İle Yepyeni Özellikler Geliyor

PAYLAŞ