Chrome, Firefox, Opera ve Edge'de Karanlık Mod (Tema) Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

Chrome, Firefox, Opera ve Edge'de Karanlık Mod (Tema) Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-30 13:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Bilgisayarı özellikle gece kullananlar için ekrandaki beyaz kısımlar gözün daha fazla yorulmasına neden oluyor. Hem mobil hem de bilgisayarlar için geçerli olan bu durum, uygulamaların ve işletim sistemlerinin karanlık modları ile çözülebiliyor. Karanlık modlar ya da temalar, ekrandaki beyaz alanların siyah olarak renklerin yer değiştirilmesi ile gerçekleşiyor ve ekrandaki beyazlıklar olabildiğince azaltılıyor. Böylece gözler yorulmadığı için uzun bir süre daha sağlıklı bir şekilde cihazları kullanmak mümkün oluyor. İnternet kullanımı sırasında tarayıcılar kullanıldığı için kullanıcılar genelde tarayıcıların karanlık modlarını kurarak bu şekilde ihtiyaçlarını karşılıyor. Peki, tarayıcılar karanlık moda nasıl alınıyor?

Firefox’ta Karanlık Tema Nasıl Etkinleştirilir?

Firefox’ta karanlık mod için kişilerin takip etmesi gereken adımlar şöyle;

Alt+Shift+A tuşuna basın.

Açılacak ekranda Temalar bölümüne geçiş yapın.

Temalar bölümündeki koyu tema seçeneğini aktif hale getirin.

Chrome’da Karanlık Tema Nasıl Etkinleştirilir?

Chrome için ayarlar bölümünden henüz bir seçene sunulmadığından dolayı kişilerin özel olarak geliştirilen temayı kullanması gerekiyor. Temalar bölümünden Morpheon Dark adı ile yayınlanan temayı kurarak kolayca koyu moda geçiş yapabilirsiniz.

Chrome'da koyu mod nasıl açılır?

Edge’de Karanlık Tema Nasıl Etkinleştirilir?

Microsoft tarafından geliştirilen uygulamada ek bir işlem yapmadan mevcut özellikler dahilinde karanlık moda geçebilmek mümkün. Edge’nin karanlık tema kullanmasını sağlamak adına ise kişilerin ayarlar bölümüne giriş yapması ve tema seç bölümünden koyu seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Böylece tarayıcı için koyu mod aktif hale geliyor.

Microsoft Edge Android ve iOS Versiyonları Yayınlandı

Opera’da Karanlık Tema Nasıl Etkinleştirilir?

Opera’da karanlık temayı açmak için ise Ayarlar bölümünden Görünüm sekmesine tıklayarak karanlık teme seçeneğine ulaşmak gerekiyor. Bu ekrana ulaştıktan sonra ise kişiler kolay bir şekilde tarayıcıyı karanlık modda kullanabiliyor.

Tarayıcılar için ayarlara eklenen seçeneklerin dışında özel geliştiriciler tarafından geliştirilen karanlık tema eklentileri de yine bu doğrultuda kullanılabilir.





PAYLAŞ