Chrome 73, beraberinde birçok yenilik getiriyor - Haberler - indir.com

Chrome 73, beraberinde birçok yenilik getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-11 18:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok tercih edilen tarayıcılardan Chrome’un yakında alacağı güncelleme sonrasında tarayıcı çok daha kullanışlı bir hale gelecek.

Google imzalı ve dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı Chrome, yakın bir zamanda güncelleme almaya hazırlanıyor. Chrome’a gelecek olan güncelleme sonrasında, tarayıcı hem yenilenecek hem de çok daha kullanışlı bir hale gelecek. Google tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, Chrome 73 ile birlikte, tarayıcı yepyeni özelliklere kavuşacak. Chrome 73 ile birlikte, uzun zamandır beklenen karanlık mod (dark mode) özelliğinin, tarayıcıya eklenmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra, tutarlı performans sağlayan Yavaşlamaz Mod, klavyelerdeki multimedya kontrol tuşları için yazılım desteği, otomatik görsel içerisinde görsel özelliği, gelecek diğer özellikler olarak biliniyor.

Google Chrome MAC ve Windows'ta kararacak!Google Chrome MAC ve Windows'ta kararacak!

Google, Chorme 73’ün tarayıcıyı daha işlevsel bir hale getireceğini söyledi

Google tarafından yapılan açıklamalara Chrome 73, tarayıcı hem yenileyecek hem de daha işlevsel bir hale getirecek. Chrome 73 ile gelecek olan yenilikleri ayrıntılı bir şekilde irdelersek;

Otomatik Resim-içerisinde-Resim işlevi: Otomatik Resim-içerisinde-Resim işlevi, PWA (İşlevsel Web Uygulaması) programları tarafından desteklenecek. PWA yükleme desteği, kullanıcılarına Chrome üzerinden internet bazlı uygulamaların bilgisayara yüklenmesi iznini verecek. Böylece, uygulamalar internet bazlı oldukları için çok fazla yer kaplamıyor. Bu tarz uygulamalarda, resim içerisinde resim özelliği, kullanıcı tarafından etkinleştiriliyordu. Fakat gelecek olan güncelleme sonrasında, otomatik PiP özelliği ile video içerikleri otomatik olarak PiP moduna girecek ya da çıkabilecek.

Multimedya kontrol tuşu desteği: Bu özellik, kullanıcıların sevineceği gelişmelerden olacak. Çünkü, Multimedya kontrol tuşu desteği ile birlikte, Chrome için ses ve video oynatma işlevleri daha kolay olacak. Chrome üzerinde, tarayıcı arka planda iken müzik ya da video platformlarında oynatılan bir içeriği, medya tuşları ile yönetebileceksiniz. İsterseniz durdurabilecek ya da ileri ve geri alabileceksiniz. Bu da çoklu sekme kullandığınız esnada, şarkının çaldığı ya da videonun oynatıldığı sekmeyi aramak zorunda kalmamanız anlamına geliyor. Bu özellik, Chrome 73’ü destekleyen  Chrome OS, MacOS, ve Windows sürümlerinde kullanılacak. İlerleyen zamanlarda bu özellik Linux tarafından da desteklenecek. Şu an beta kanalında olan Chrome 73, önümüzdeki haftalarda Chrome’un resmi sürümlerindeki yerini alabilir.



PAYLAŞ