Call of Duty Mobile, PUBG Mobile'ı gölgede bıraktı - Haberler - indir.com

Call of Duty Mobile, PUBG Mobile'ı gölgede bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-14 19:33:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Oyun

Geçtiğimiz Ekim ayının ilk günü Android ve iOS platformları için piyasaya sürülmüş olan Call of Duty Mobile sevenlerini şaşırtmaya devam ediyor. Yayınlandığı ilk haftada 100 milyon indirilme barajını geçmiş olan birinci şahıs nişancı yapımı, bu kez de şirketine kazandırdığı 1 aylık hasılat ile gündemde. 

Call of Duty Mobile Şaşırtmaya Devam Ediyor

İstatistik alanında güvenilir kaynaklardan birisi olan Sensor Tower, dağıtımcılığını Activisionu'ın yaptığı oyunun şu ana kadar 148 milyon defa indirildiğini açıkladı. Bu sayede Nintendo'nun en gözde oyunlarından birisi olan Mario Kart Tour, Call of Duty Mobile tarafından geçilmiş oldu.

Call of Duty Mobile Hakkında Yeni Detaylar Ortaya ÇıktıCall of Duty Mobile Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Bununla birlikte hem Kuzey Amerika'dan hem de Hindistan'dan indirilme oranlarına çok büyük bir destek geldi. Zira Kuzey Amerika'dan alınmış olan raporlara göre, oyunun 23.6 milyon defa daha indirildiği doğrulandı. Hindistan'daki kullanıcıların ise indirilme sayısına 16.2 milyonluk bir katkı sağladığı öğrenildi. 

İndirilme hususunda PUBG Mobile'dan 87.3 milyon defa, bir diğer benzer oyun olan Fortnite'tan ise 113 milyon defa daha fazla tercih edilen Battle Rolay türü bu oyun, ilk bir haftada 100 milyon defa indirilmiş olan ilk mobil oyun olma özelliğine sahip oldu. Aksiyon seven oyuncular tarafından adeta gözde bir yapım haline gelen Call of Duty Mobile, yayınlandığı ilk ay içinde şirketine 53 milyon dolarlık bir gelir yarattı. 

Bu gelir, Call of Duty Mobile'a yayınlandığı ilk 30 gün içerisinde sağlanan verilere ilişkin bir unvan sağlamış oldu. Bu unvan, macera dolu mobil yapımı tüm zamanların dikkat çeken en iyi 2. oyunu oldu. Bu sıralamanın birincilik koltuğunda bir zamanlar ortalığı adeta kasıp kavuran oyun Pokemon GO yer alıyor. Adı geçen bu iki başarılı oyun şirketlerini sevindirmeye ve kazandırmaya devam ediyor. 


Call of Duty Mobile'dan PUBG Mobile’a ilk golCall of Duty Mobile'dan PUBG Mobile’a ilk gol

PAYLAŞ