Call of Duty: Mobile ilk haftasında indirme rekor kırdı ve tarihe geçti - Haberler - indir.com

Call of Duty: Mobile ilk haftasında indirme rekor kırdı ve tarihe geçti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-09 14:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Oyun sektörünün en önemli oyunları arasında yer alan Call of Duty, geçmişten bugüne milyonlarca oyuncuya sahip oldu. Sektöre milyonlarca oyuncu dahil olmasına rağmen popülerliğini pek fazla kaybetmeyen Call of Duty, dünya fenomenleri arasında ilk sıralarda geliyor. Söz konusu bu fenomen oyunun mobil platforma da dahil olması ile beraber oyun rekordan rekora koşmaya devam ediyor. Call of Duty oyununun mobil platforma gelmesi ile beraber elde ettiği başarı sayesinde geçmişte daha önce kırdığı rekorların her birini geride bırakmaya yetti. Call of Duty halihazırda bilgisayar platformunda en çok oynanan oyunlar arasındadır. 

Fakat bildiğiniz üzere akıllı cep telefonların donanımsal olarak son derece güçlü olması bilgisayar oyunlarının artık mobilden de oynanmasını sağladı. Zamanla bilgisayardan oyunların her biri mobil platforma geçiş yaptı. Mobil cihazlar için baştan tasarlanan Call of Duty oyunu da sonunda platformda yerini alırken başarılı indirime sayısı ile de ilgi odağı oldu. Şöyle bir durum var ki, Call of Duty oyununun adeta gelmiş geçmiş en iyi video oyunlarından biri olduğunu düşünürsek, bu heyecan verici savaş ve aksiyon oyununun mobil platformda rekor kırması aslında sürpriz olan bir durum değildir. Oyun mobil platforma geçtiği andan itibaren sadece ilk birkaç gün içerisinde 2 milyon dolar gelir elde edine Call of Duty:Mobile, indirme rakamları ile oyun dünyasının dikkatinden kaçmadı. Oyun adeta mobil platformda bir devrim yaptı demek hiç de yanlış olmayacaktır.

Call of Duty: Mobile, Bilgisayardan da oynanabilecekCall of Duty: Mobile, Bilgisayardan da oynanabilecek

 

Call of Duty:Mobile rekora doymuyor

İlk bir kaç gün içerisinde elde ettiği başarı ile beraber rakiplerine dört kat fark atan Call of Duty: Mobile, hem özgün oyun dünyası ile gelmiş geçmiş en iyi savaş oyunu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Uygulama mağazasında yer alan mobil uygulamalar konusunda istatistiksel raporlar hazırlamak ile görevli olan Sensor Tower tarafından hazırlanan verilere baktığımızda Call of Duty:Mobile oyunculara sunulduğu ilk haftanın sonunda 100 milyon kez indirilerek oyuncuların radarından kaçmadığını gösterdi. Söz konusu bu rakam, geçtiğimiz hafta içerisinde 20 milyon olan bu indirme sayısı yüzde 500 oranında artış gösterdi. Yani oyun her geçen gün daha fazla kitle tarafından indirilmeye başlandı. 

Sensor Tower tarafından hazırlanan raporda, dünyanın en popüler savaş oyunu olan Call of Duty'nin mobil versiyonu yine başarılı çıkış yapan Fortnite ve PUBG gibi başarılı rakiplerinden dört kat daha fazla başarı elde ettiğini gösteriyor. Söz konusu bu iki oyunda piyasaya girdiği ilk hafta içerisinde sırasıyla 22.5 ve 28 milyon kez indirilme sayısı elde etmişti. Söz konusu bu heyecan veren savaş oyununun mobil platforma bu kadar başarılı bir giriş yapmasının sebebi ise oyunun daha önce de elde etmiş olduğu diğer platformlardaki başarısıdır. Hatta bununla beraber oyunun markalaşmış olması da mobil platformda başarı elde etmesini kanıtlayan durumlardan biridir. Oyunun lansmanında sadece bir kaç hafta geçmesine rağmen bu derece başarılı olması gelecek günlerde yaşanacakları merak ettiriyor. 

 

 


İlgili uygulamalar
Call of Duty: Mobile, iOS ve Android için yayınlandıCall of Duty: Mobile, iOS ve Android için yayınlandı
Call of Duty: Mobile vs PUBG Mobile arasındaki farklar neler?Call of Duty: Mobile vs PUBG Mobile arasındaki farklar neler?
Call of Duty: Mobile ilk gün kaç milyon indirildi?Call of Duty: Mobile ilk gün kaç milyon indirildi?

PAYLAŞ