Call of Duty Mobile hilecilere karşı tavizsiz cezalandırma yöntemi uygulayacak - Haberler - indir.com

Call of Duty Mobile hilecilere karşı tavizsiz cezalandırma yöntemi uygulayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-20 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

6 ay önce piyasaya sürülen Call of Duty Mobile son dönemlerde oyun içi hilelerle büyük mücadele veriyor. 

Mayıs ayında  zombi modunu kaldıracağını açıklayan Activision, bu kararı pek çok oyuncuyu üzmüştü. 25 Mart 2020 tarihinde kaldırılan modun geri gelmesini isteyen kullanıcı sayısıda günden güne artıyor. Activision’ın resmi Reddit hesabından konuyla ilgili yapılan bir açıklama, şirket yetkililerinin gündem konusunun oyun modlarından çok daha önemli bir sorun olduğunu ortaya çıkardı. Söz konusu açıklamada okların hedefi hileli oyunu başlatan oyuncular oldu.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered yayınlandı!Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered yayınlandı!

Piyasaya çıkış yaptığı günden bu yana çeşitli güncellemeler ve yeniliklerle oyuncularına daha iyi bir deneyim sunmak için geliştirilen Call of Duty Mobile hilelerle büyük bir mücadele veriyor. Son dönemlerde artan hile kullanımı da “Activision”u cezalandırma yöntemini değiştirmek zorunda bıraktı. 

Activision hilecilere göz açtırmayacak

Cezalandırma politikasını sertleştiren Activision, yaklaşık  son 1 aydır aldığı raporlar nedeniyle “tavizsiz cezalandırma” yöntemini uygulayacağını “Oyunumuzda hilecileri istemiyoruz ve onların sizin deneyiminizi baltalamalarını, sistemlerimizi manipüle etmelerini ve oyunun dengesini bozmalarını istemiyoruz. Eğer hile yapıldığına şahit olursak, güvenlik ve yürütme politikamızda ne yazıyorsa onu uygulamaya koyacağız.” sözleriyle açıkladı. 

Call of Duty Mobile’ın 4. sezonundaki önemli yenilikler

Hilelerle mücadele edebilmek için en küçük suçlardan en büyük suçlara kadar her türlü hile girişimine karşı ağır ve caydırıcı cezalar uygulamaya başlayacak olan Activision, sadece mod yapmak için kullanılan üçüncü taraf yazılımları bile affetmeyecek.  

Activision’un konuyla ilgili olarak yayımladığı rapora göre işlenen ilk suçun cezası hesabın geçici olarak askıya alınması olacak. Eğer bu suça ek olarak işlenen başka bir suç ya da suçlar varsa oyuncu için oyundan tamamen uzaklaştırılma cezası devreye girecek. 

Ek olarak suçu işleyen oyuncunun adı da sıralama tablosundan kaldırılacak. Bu düzenlemenin oyuncu sayısını azaltacağı için ücretsiz oyun seçeneklerinin kalıcılığını kaldıran Activision, son maddeyle diğer oyunculardan tepki çekecek olsa da, artık hilecilere göz açtırmayacak gibi duruyor. 


Call of Duty Modern Warfare 3. sezon tarihi belli olduCall of Duty Modern Warfare 3. sezon tarihi belli oldu
Call of Duty: Warzone, 3'lü takımı geri getiriyorCall of Duty: Warzone, 3'lü takımı geri getiriyor

PAYLAŞ