Bulut Tabanı Güvenlik Duvarı: Bekchy - Haberler - indir.com

Bulut Tabanı Güvenlik Duvarı: Bekchy

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-07 13:20:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Teknoloji

Bekchy, bulut tabanlı çalışan bir “web uygulaması güvenlik duvarı” ürünüdür. Faydata Bilgi Teknolojileri A.Ş. tarafından 2016-2017 yılında geliştirilerek, test süreçlerinden sonra 2018 yılının 3. çeyreğinde satışlarına başlamıştır.

Bekchy, Küçük, orta ve büyük boy işletmelerden, üniversite ve devlet kurumlarına kadar tüm web uygulama sunucularının önünde çalışmaktadır. Finans, sağlık, eğitim, turizm, medya sektörlerinde kullanılmaya başlayan Bekchy, internet portalları, CRM, B2B ve e-ticaret sitelerinde ve tüm web uygulamalarında temel ve ileri düzey koruma sağlamaktadır.

Bekchy yazılım ekibinin geliştirdiği “Bekchy Engine”, gelişmiş algoritmalar ve ML (Machine Learning) ile sıfırıncı-gün (Zero-day) ataklarını tespit edebilmekte; temel, ileri düzey ve özelleştirilebilir kural setlerini işleyerek Layer 7 seviyesinde saldırıları engelleyebilmektedir.

Bekchy, SQL Injection, XSS, CSRF, RCE, RFI/LFI ve OWASP Top 10 yönergelerindeki zafiyetlere karşı koruma sağlar.

Ödeme işlemleri gerçekleşen web uygulamaları için en üst düzey olan Level 1 seviyesinde PCI DSS Compliance gereksinimlerini karşılar.

Microsoft IIS, Nginx, Apache, Litespeed, IBM HTTP Server, Oracle HTTP Server, Apache Tomcat, Lighttpd, Haproxy ve tüm uygulama sunucuları ile uyumludur. PHP, .Net, Java, Ruby, Python ve tüm yazılım dilleri ile uyumludur.

Malware bulaşmış web uygulamasının önüne Bekchy konulduğunda zararlı kodları yakalar ve raporlar. Uygulama sunucularının IP adreslerini blacklist veritabanlarında sürekli kontrol eder ve raporlar.

Bekchy yazılımı SaaS (Software As A Service) modelinde aylık/yıllık kullanım ve ödeme planları ile bulut tabanlı olarak hizmet vermektedir. Basic, Pro ve Business planlar arasından ihtiyaca uygun plan seçilebilir. Bankacılık, kamu kurumları, büyük boy işletmeler ve kapsamlı projelerde Enterprise plan tercih edilmektedir. Business ve Enterprise planda “DDoS Mitigation” ve “Cache” özelliği bulunmaktadır. Enterprise planda Load Balancing ve geliştirilmiş network özellikleri de mevcuttur.

Bekchy panelinde anlık raporlar alınabilmekte ve birden çok web uygulaması/sitesi tek panel üzerinden yönetilebilmektedir. Anlık ve gün sonu raporlama özelliği ile SMS, E-posta ve Slack üzerinden alınabilmektedir.

Türkiye’de geliştirilen Bekchy için Almanya, İngiltere, Türkmenistan, Rusya, Nijerya ve Güney Afrika ülkelerinde satış ve pazarlama faaliyetleri yürütülmektedir.

Azerbaycan’da Bekchy yetkili ülke bayiliği verilen NYU Korvet MMC şirketi ile bankacılık, telekomünikasyon ve farklı sektörlerde faaliyetler devam etmektedir.

Faydata Bilgi Teknolojileri A.Ş. geliştirmiş olduğu siber güvenlik ürünü Bekchy için Azerbaycan’da başlattığı ülke bayiliği modelini itibarlı şirketlerle sürdürebilmek amaçlı tüm hazırlıklarını tamamlamıştır.

Bekchy bulut tabanlı SaaS bir ürün olarak çalışmaktadır ve özel çözümlerde On-Premise  bir cihaz olarak da sunulabilmektedir. Ayrıca Firewall ve UTM cihaz üreticileri içinde Bekchy engine cihaz lisansı kullanıma sunulmuştur.





PAYLAŞ