BTK'dan operatörlere idari para cezası kesildi - Haberler - indir.com

BTK'dan operatörlere idari para cezası kesildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 12:00:23
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

2020 yılı içerisinde yaşanan sokağa çıkama kısıtlamasında meydana gelen operatör sorunu ile ilgili olarak BTK, üç büyük operatör için de para cezası kesti. 

Geçtiğimiz yıl içerisinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması esnasında telefon görüşmelerinin artmasının ardından operatörlerin bu yoğunluk karşısında yetersiz kalıp iletişim sorunları yaşandı. Süreci o dönemlerde takip ettiğini aktaran BTK ise bugün üç dev operatör şirketine de para cezası kestiğini açıkladı. 

Wikipedia için BTK'ya tazminat davası açıldıWikipedia için BTK'ya tazminat davası açıldı

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’a toplam 4 milyon 336 bin TL ceza verildi

BTDünyası Genel Yayın Yönetmeni Kemalettin Bulamacı’nın paylaşmış olduğu bilgilere göre geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı’nda hizmet vermek konusunda yetersiz kalan ve abonelerine yapmış olduğu yanlış bilgilendirmelerden dolayı mağdur edilen 3 büyük mobil operatöre BTK tarafından yüklü miktarda bir para cezası kesildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından esasında 16 Mart 2021 tarihinde alınan bu karar, dün BTK’nın resmi internet sitesi üzerinden kamuoyunun erişimine açıldı. Konuyla ilgili olarak açıklanan kararda 24 Mayıs 2020 tarihinde TT Mobil, Turkcell ve Vodafone tarafından Twitter üzerinden aktarılan bilgilendirmeler ile ilgili olarak tüketicinin yanılmasına sebep olduğu gerekçesi ile ceza kesildi. Turkcell’in yanı sıra elektronik haberleşme şebekelerinin bütünlüğünü devam ettirmesi için gerekli olan önlemlerin alınmamış olması sebebiyle de ek bir ceza daha kesildi. 

Neler yaşanmıştı?

24 Mayıs 2020’de yaşanan durum ile ilgili olarak ilk tweeti atan Turkcell, yapmış olduğu açıklamada Turkcell kullanan tüketicilerin diğer Turkcell kullanıcıları için yapmış olduğu aramalarda sorun bulunmadığını ve diğer operatörlerin aranmasında yaşanan sorunların kendileri ile ilgili olmadığını aktardı. Turkcell’in bu tweet’inden sonra Vodafone da bir tweet atarak diğer operatörler tarafında yapılan aramalarda yaşanan problemlerin kendilerinden kaynaklanmadığını aktardı. Konuyla ilgili son kez yapılan açıklamalar ise Türk Telekom’dan geldi ve diğer operatörlerin dile getirdiği gibi yaşanan sorunların kendilerinden kaynaklanmadığını belirttiler. 


WhatsApp, BTK tarafından yasaklanma ile karşı karşıya geldiWhatsApp, BTK tarafından yasaklanma ile karşı karşıya geldi
BTK, Twitter ve Pinterest'e reklam vermeyi yasakladıBTK, Twitter ve Pinterest'e reklam vermeyi yasakladı
Sosyal medya platformları ilk raporlarını bu ay BTK'ya sunacakSosyal medya platformları ilk raporlarını bu ay BTK'ya sunacak

PAYLAŞ