Booking.com CEO’sundan Türkiye Açıklaması - Haberler - indir.com

Booking.com CEO’sundan Türkiye Açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-13 12:39:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Son iki yılın vazgeçilmezi olan Booking.com sitesi ile tatile gitmeden önce gideceğiniz yer hakkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda otel rezervasyonu yaptırabiliyorsunuz. Ancak son günlerde uygulama hakkında çıkan dedikodulardan dolayı uygulamaya karşı olan güven biraz sarsıldı. Hal böyle olunca Booking.com cephesinden bir açıklama geldi. Booking.com yetkilileri yaptığı açıklamada, Türkye'de erişim yasağı yaşayan uygulama resmi makamlar ile iletişime geçti. 

Booking.com ülkemizde haksız rekabet nedeniyle yasaklandı

Size kısa bir hatırlatma yapacak olursak Booking.com'un neden kapandığını ve ülkemizde neden yayın yasağı yediğini siz değerli okurlarımız ile paylaşalım. 2017 yılının Mart ayında Türkiye'de Seyahat Acentaları Birliği - TÜRSAB'ın haksız rekabet suçundan ötürü açtığı dava sonucu faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştı. 

Booking.com Türkiye'de tekrar hizmete başlayabilir!Booking.com Türkiye'de tekrar hizmete başlayabilir!

Booking.com ülkemizde faaliyet vermek istiyor

Son iki yıldır Türk kullanıcılar Booking.com sitesini ziyaret ettikleri zaman bir yazı ile karşılaşıyor. Karşılaştıkları yazıda ise şu sözler yer alıyor; "Şimdilik Türkiye'de bulunan müşterilerimiz bizimle maalesef sadece yurt dışı tesisler için rezervasyon yapabiliyor. Size hizmetlerimizi tamamıyla sunmamıza engel olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Yaşadığınız sıkıntıdan dolayı özür diler ve Booking.com'la ilişkinizin devamını dileriz.” Dünya genelinde otel rezervasyon konusunda bir dev haline gelmeyi başaran uygulama ülkemizde de kullanılabilirliğini tekrardan kazanmak için uğraşlar vermek zorunda. 

CEO Gillian Tans ülkemizde vergi ödememe ile ilgili soruları yanıtladı

Almanya'nın başkenti olan Berlin'de geçtiğimiz günlerde Süddeutsche Zeitung 12. Ekonomi Zirvesi düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Booking.com'un Başkanı ve CEO'su olan Gillian Tans yaptığı açıklamada, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusunda bir çözüm buluruz” ifadelerine yer verdi. Booking.com'un CEO'suna yöneltilen sorular arasında Türkiye'de vergi ödemedikleri ile alakalı sorularda yer aldı. Bu sorulara cevap veren Gillian Tans, bu sorunun üzerine şöyle cevap verdi; "Booking.com Hollandalı bir şirkettir ve Türkiye dahil olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde yerel yasalara ve tüm ulusal ve uluslararası vergi yasalarına uymaktadır."

 

 

 


Booking.com sonrası TÜRSAB'ın yeni hedefi: Airbnb, Agoda ve ExpediaBooking.com sonrası TÜRSAB'ın yeni hedefi: Airbnb, Agoda ve Expedia

PAYLAŞ