Bitcoin, 48 Bin Doları geride bıraktı - Haberler - indir.com

Bitcoin, 48 Bin Doları geride bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-09 11:41:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Kripto para dünyasında yaşanan hareketlilik her geçen gün farklı boyutlarda kendini gösteriyor. Tesla'nın yatırım açıklaması yapmasının ardından değeri hızla artmaya başlayan Bitcoin, 48 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek değerini görmeyi başardı. Bitcoin'in gelecek dönem içerisinde değerini daha da artırması bekleniyor. 

Dün Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) açıklamalarda yer alan elektrikli otomobil sektörünün lider şirketi olan Tesla, Bitcoin'e 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını ve Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayacakları bildirildi. Dijital para birimi Bitcoin'in aralık ayının ilk günlerinden bu yana inanılmaz bir hızla yükselişe geçtiği herkes tarafından bilinen bir durumdur. Fakat Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını açıklaması, yeni bir sıçramayı da beraberinde getirmeyi ihmal etmedi. Dün, güne 33 bin dolar seviyeleriyle başlayan Bitcoin, gece saatlerinde 48 bin doları aşarak tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı.

Bitcoin 36.470 doları gördüBitcoin 36.470 doları gördü

Bitcoin'in 50 bin doları geçmesi bekleniyor

Elon Musk’ın başta Bitcoin ve Dogecoin olmak üzere kripto para birimlerine yönelik olarak açıklamalar yapması, kripto para piyasalarını daha da kızıştırmaya başladı. Elon Musk'ın herhangi tweetinde yer alan kripto para birimleri, kısa bir süre içerisinde değerini yüzde 50’ye yakın artırmayı başarıyor.

Bitcoin’in son 24 saat içerisinde değer artışı, kripto para üzerinde analiz yapan analistlerinin beklentilerini de yükselmiş gözüküyor. Konuyla ilgili olan bazı tahminlere göre Bitcoin, yükselişini sürdürmeye devam edecek ve kısa süre içerisinde 50 bin dolar barajını da aşacak. Bu konuda dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk tarafından yapılan yeni açıklamaların da etkili olacağını tahmin etmek hiç de zor değildir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde yine bir hareketlilik yaşanması bekleniyor. 


Bitcoin 37.000 doları geçerek bir rekor daha kırdıBitcoin 37.000 doları geçerek bir rekor daha kırdı
Yükselişi durdurulamayan Bitcoin 41 bin doları geçtiYükselişi durdurulamayan Bitcoin 41 bin doları geçti
Bitcoin'in düşüşü devam ediyorBitcoin'in düşüşü devam ediyor

PAYLAŞ