Birçok Kişiyi Madur Eden Çiftlik Bank Davası Yarın Başlıyor - Haberler - indir.com

Birçok Kişiyi Madur Eden Çiftlik Bank Davası Yarın Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-09 18:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çiftlik Bank, internet sitesi üzerinden hayvancılık yaparak ve hayvanları kullanarak para kazanılacağı vaadini vererek insanların dolandırıldığı bir kurulumdur. Geçtiğimiz yılın gündemine oturan Çiftlik Bank olayında milyonlaca kişi dolandırılmış olup, dolandırıcılığa sebep Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın ise olaydan sonra ülkeden kaçtı. Hayvancılık üzerinden para kazanma vaadi ile milyonlarca kişiyi dolandıran ve milyonlarca liranın ortadan kaybolduğu bir sistem üzerinden dolandırıcılık işi yapan Çiftlik Bank davası yarın itibariyle başlıyor. İnternet ortamında oynanan bir oyun ile milyonlarca kişi dolandırıldı. Söz konusu davanın ilk duruşması ise 6 gün boyunca devam edecek. 

Çiftlik Bank, özel olarak tasarlanmış bir internet sitesi üzerinden oynanan sanal bir oyun olarak karşımıza çıktı. Kullanıcılar Çiftlik Bank'a girmek için ilk olarak üyelik işlemlerini gerçekleştiriyor ve ardından siteye yatırılan para karşılığında çeşitli çiftlik hayvanları satın alarak gelir elde etmeye yönelik oyunda hareket ediyor. Söz konusu Çiftlik Bank üyeleri yatırımları karşılığında yüzde 40'a kadar kazanç elde edebiliyorlar. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise esas paranın üyelik sistemi üzerinden kazanılıyor olmasıdır. SPK raporundan elde edilen bilgilere göre Çiftlik Bank oyunu ile 77 bin 843 kişiden 511 bin TL para elde etti. Yine aynı rapor içerisindeki bilgilere göre 62 bin 877 kişiye ise 393.3 milyon TL şeklinde geri ödeme işlemi gerçekleştirildi. Geriye kalan para ise Kıbrıs'ta bulunan Mehmet Aydın'ın hesabına yatırıldı. 

Çiftlik Banktan Sonra Şimdide Bu Çıktı : Anadolu FarmÇiftlik Banktan Sonra Şimdide Bu Çıktı : Anadolu Farm

Çiftlik Bank davası yarın başlıyor

Milyonlarca kişiyi sadece Çiftlik Bank adlı bir oyun üzerinden dolandırmayı başaran Mehmet Aydın, olaydan sonra ülkeden kaçtı. Bunun üzerine mağdur olan kişiler adına başlayacak olan davanın yarın itibariyle ilk duruşması gerçekleşecek. Çiftlik Bank davasının ilk duruşması 6 gün boyunca devam edecek. Yarın başlayacak olan duruşmada ilk olarak tutuklular dinlenecek. Yaşanan dolandırılık olayından sonra 11 kişi tutuklandı ve 48 kişide yargılanacak. 6 gün boyunca devam edecek olan davanın ilk duruşmasında tutuklu olanlar dinlenecek. Geçtiğimiz ay içerisinde hazırlanan iddianamenin içeriğinde, söz konusu Çiftlik Bank'ın baş ismi Mehmet Aydın ve bununla beraber aynı zamanda diğer 17 yönetici hakkında 746 bin yıla kadar hapis cezasının istendiği bilgisi yer alıyordu. Çiftlik Bank'ın oluşumuna yardım ettiği iddia edilen 30 kişi için de 13 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 

Hazırlanan Çiftlik Bank iddianamesi tam 500 sayfadan oluşuyor. İddianamenin içerisinde 'ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama', 'bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme' benzeri suç sebepleri yer alıyor. Yarın başlayacak olan Çiftlik Bank davasına müşteki olarak dahil olan mağdur kişi sayısı ise 3.762 kişi olduğunu biliniyor. Çiftlik Bank'ın yarın başlayacak olan davasının ilk duruşması 17 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Duruşmanın sonucunda neler olacağı ise şu an için soru işaretidir. 


2. Çiftlik Bank Vakası Anadolu Bank'ın Sahibinin Paralarla Neler Yaptığı Ortaya Çıktı2. Çiftlik Bank Vakası Anadolu Bank'ın Sahibinin Paralarla Neler Yaptığı Ortaya Çıktı

PAYLAŞ