Bir şirket daha TikTok'un peşine düştü - Haberler - indir.com

Bir şirket daha TikTok'un peşine düştü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-18 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya uygulaması TikTok, gündeme gelmeye devam ediyor. Şirketin ABD operasyonlarını satın almak için bir şirket daha ortaya çıktı. Financial Times’ta yer alan bir habere göre dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi olan Oracle, TikTok’un ABD’deki operasyonlarını satın almak için harekete geçti. Yazılım devinin ön görüşme içinde olduğu belirtiliyor. ABD hükümeti, bir süredir Çin merkezli neredeyse tüm şirketlere düşman kesilmiş durumda. Geçtiğimiz yıl büyük bir skandal olarak Huawei hedef alındı ve ABD Başkanı Donald Trump, kısa bir süre önce sosyal medya devi olan TikTok’a cephe aldı. Bu durumu uç noktalara taşıyan Trump, TikTok’un satın alınması gerektiğini ve bu durumun gerçekleşmediği takdirde ise uygulamanın ABD sınırlarında yasaklanacağını ifade ediyor.

Trump’un söz konusu bu açıklamaları sonrasında teknoloji markası Microsoft’un TikTok’un ABD operasyonlarını satın almak için harekete geçtiği biliniyordu. Ancak şimdi yaşanan yeni gelişmelerde Microsoft’un aksine Financial Times’a göre Oracle’de TikTok’u satın almak için harekete geçmiş durumda.

Microsoft ve Apple'ın ardından Twitter'da Tiktok'un peşine düştüMicrosoft ve Apple'ın ardından Twitter'da Tiktok'un peşine düştü

Oracle, TikTok’u satın almak istiyor

Financial Times’ın konu hakkında yayınladığı habere göre Oracle, TikTok’un ABD; Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda operasyonlarını satın almak için ön görüşmeler gerçekleştiriyor. Öyle ki şirket satın alma noktasındaki kararlılığını göstermek için ByteDance’ta hisse sahibi olan bazı ABD’li yatırımcılar ile görüşmelerine devam ediyor. Microsoft, konu hakkında harekete geçerken TikTok’un sadece ABD operasyonlarını satın almayı düşünüyor. Ancak bu durum sonrasında daha büyük pay sahibi olmak isteyen Microsoft, sadece ABD değil TikTok’un Hindistan ve Avrupa’daki operasyonlarını satın almaya karar vererek görüşmelerini sürdürüyor. Başka bir yazılım devi Oracle, benzer bir adım atarak TikTok üzerinde hak sahibi olmak istiyor.

Donald Trump son olarak TikTok ile alakalı belli bir süre vermişti. 90 günlük bu sürede TikTok’un kaderini belirlemiş olacak. Öyle ki Microsoft, Oracle veya farklı bir ABD merkezli şirket TikTok’u satın almayı başarır ise kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam edebilecekler. Aksi halde ise TikTok, ABD sınırlıları içinde yasaklı bir uygulama olacak. Bakalım şirketlerin atacağı adımlar kapsamında TikTok ABD hayatını sürdürmeye devam edebilecek mi göreceğiz.


TikTok'un Mac adreslerini topladığı iddia ediliyorTikTok'un Mac adreslerini topladığı iddia ediliyor
Tiktok'un satışı için süre verildiTiktok'un satışı için süre verildi

PAYLAŞ