Bip'ten Whatsapp'a zeybekli gönderme - Haberler - indir.com

Bip'ten Whatsapp'a zeybekli gönderme

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-23 14:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Whatsapp’ın dünya genelinde yaşadığı erişim sorununa, yerli anlık mesajlaşma uygulaması BİP’ten, Twitter üzerinden gönderme geldi.

Dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, zaman zaman çöküyor ve kullanıma kapanıyor. Belli aralıklarla, Whatsapp’ın çöktüğüne dair haberleri gündemde görebiliyoruz. Whatsapp’ta yaşanan bu soruna, Turkcell’in anlık mesajlaşma uygulaması Bip’ten göndermeli tweet geldi. Whatsapp’ın dünya genelinde yaşadığı erişim problemine ilişkin, Bip’in Twitter hesabından atılan tweette bir zeybek videosu paylaşıldı. Videonun altına da göndermeli bir yorum ekledi.

2018'in mobil operatörü Turkcell oldu

Bip’ten Whatsapp’a, “Biz ancak böyle çökeriz” göndermesi

Whatsapp’ın zaman zaman çöktüğü ve kullanıcıların uygulamayı kullanamadığını biliyoruz. Facebook’un popüler mesajlaşma uygulaması, konuya dair açıklamalarda bulunsa da belli aralıklarla bu sorun devam ediyor. Tamamen yerli bir uygulama olan ve Whatsapp’la aynı amaca hizmet eden Bip’ten de Whatsapp’ın çökme sorununa göndermeli tweet atıldı. Bip, paylaştığı zeybek videosuna, “Biz ancak böyle çökeriz” notunu düştü.

Turkcell BİP nedir?

Turkcell’e ait bir uygulama olan Bip, tıpkı Whatsapp gibi insanların birbirleriyle internet üzerinden anlık mesajlaşma ve görüntülü görüşmesine olanak tanıyor. Bu temel özelliklerinin yanı sıra, grupça mesajlaşma, konum paylaşma, caps, para transferi gibi özellikleri de kullanıcılara sunuyor.  2013 yılında çıkan Bip, zaman içerisinde oldukça iyi bir yol kat etmeyi başardı. Yine Whatsapp gibi, internete bağlı olduğunuz takdirde, iletişim sağlamak için başka bir ücret ödemenize gerek kalmayan uygulama, eğlenceli içerikleri de kullanıcılarına sunarak, rakiplerine kafa tutuyor. Uygulama, 34 milyon indirilme rakamıyla 2018’de en fazla indirilen yerli uygulama olmayı başardı. 2017 yılında Bip üzerinden gönderilen mesaj sayısı 9.7 milyardı. 2018 yılında uygulama üzerindeki mesaj trafiği 3.5 kat, arama-aranma trafiği ise 2.5 kat arttı.





PAYLAŞ