BiP 1 günde 1 milyondan fazla indirildi - Haberler - indir.com

BiP 1 günde 1 milyondan fazla indirildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-11 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

WhatsApp’ın tartışma yaratan gizlilik sözleşmesine tepkiler hızla büyüyor. WhattsApp’ı bırakmayı düşünen kullanıcılar BİP’e yöneldi. BİP uygulaması 1 günde 1 milyon indirmeyi geçti.

Yeni gizlilik sözleşmesiyle kullanıcılarına tüm verilerini kullanmaya izin verme konusunda zorlamaya çalışan WhatsApp’a tepkiler günden güne büyüyor. Sosyal medyada Trend Topic haline gelen bu konu günlerdir gündemden düşmüyor. Şimdiden pek çok kullanıcı uygulamayı bırakma kararı almış durumda. 8 Şubat’tan sonra sözleşmeyi kabul etmeyecek kullanıcıların platformu kullanamayacak olması WhatsApp alternatifi uygulamaların indirme sayısını büyük ölçüde arttırdı. Ülkemizde en çok indirilen anlık mesajlaşma uygulamalarından biri ise yerli uygulama BİP oldu.

Turkcell Anlık Mesajlaşma Uygulaması BiP YayınlandıTurkcell Anlık Mesajlaşma Uygulaması BiP Yayınlandı

Birçok kişi de WhatsApp'a alternatif olarak geliştirilmiş anlık mesajlaşma uygulamalarını tavsiye ediyor. Twitter'da yaklaşık 42 milyon takipçisi bulunan Elon Musk, Signal uygulamasını tavsiye ederken Selçuk Bayraktar da BiP, Telegram ve Signal'i kullandığını açıkladı.

BiP'i son 24 saatte 1 milyon 124 bin kişi tarafından indirildi

WhatsApp kullanmayı bırakan pek çok kullanıcı Turkcell'in anlık mesajlaşma uygulaması BiP indirmeye başladı. Turkcell CEO'su Murat Erkan, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, BiP'i son 24 saatte 1 milyon 124 bin kişinin indirdiğini söyledi.

Bip Sohbet Geçmişi Nasıl Silinir?

Murat Erkan açıklamasında "Yerli uygulamamız BiP'e gösterdiğiniz yoğun ilgi için teşekkür ederiz. Son 24 saatte BiP'i 1 milyon 124 bin kişi indirdi. Operatör fark etmeksizin 192 ülkede Turkcell güvencesi ile kullanılan BiP'e tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte Google Play Store’da popüler ücretsiz uygulamalar listesine giren 10 milyondan fazla indirilme sayısıyla da dikkat çekiyor. Google Trends verilerinde de BiP kelimesinin arama sayılarında ciddi bir yükseliş olduğu görülüyor. BiP aramalarındaki artışın 9 Ocak sabahından itibaren arttığı görülmekte. WhatsApp’tan sonra kullanıcıların en çok indirdiği uygulamalar arasında sırasıyla Telegram, BİP ve Signal yer alıyor.

 

 


İlgili uygulamalar
Bip'ten Whatsapp'a zeybekli göndermeBip'ten Whatsapp'a zeybekli gönderme

PAYLAŞ