Bill Gates, Microsoft'tan atılmamak için çıkmış! - Haberler - indir.com

Bill Gates, Microsoft'tan atılmamak için çıkmış!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-17 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Wall Street Journal kaynaklı habere göre Microsoft’un kurucu ortağı olan Bill Gates, 2000 yılında bir kadın çalışanı ile ilişki yaşadı. Bu konu ise 2019 yılında ortaya çıkmış ve akabinde ise soruşturma başlatılması ile beraber Gates, 2020 yılında şirketteki görevinden istifa etti. Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden birisi olan Microsoft’un kurucu ortağı ve eski CEO’su Bill Gates, 13 Mart 2020 tarihinde Microsoft yönetim kurulundan istifa etmişti. Gates tarafından o dönemde konu hakkında yaptığı açıklamada istifa gerekçesi olarak “hayırseverliğe” daha fazla zaman ayırmak olarak nitelendirilmişti.

Ancak ortaya atılan yeni bir iddia ise Gates hakkında bazı detayları gösteriyor. Söz konusu bu iddiaya göre Bill Gates, geçmişte bir kadın Microsoft çalışanı ile uygunsuz olarak bir ilişki yaşamış ve söz konusu bu ilişki il alakalı soruşturma devam ederken, yönetim kurulu da Gates’in istifa etmesine karar vermiş durumda.

Samsung'dan otomobiller için güvenlik geliştirmesiSamsung'dan otomobiller için güvenlik geliştirmesi

Bill Gates’ın istifa sebebi belli oldu

Bir Microsoft temsilcisi tarafından yapılan açıklama ile beraber Gates’in bir kadın çalışan ile uzun süredir cinsel ilişkisi olduğu iddiası araştırılmaya dönmüş ve bir hukuk şirketi ile anlaşılmış. Bu süreç esnasında Microsoft yönetim kurulunun bazı üyeleri Gates’in artık koltuğu bırakması gerektiğini düşünürken, Bill Gates de henüz soruşturma tamamlanmadan istifa etmişe benziyor. Bill Gates’in söz konusu çalışanı ile ilişki iddiası 2000 yılında gerçekleştiğini ve konunu ise 2019’un ikinci yarısında ortaya çıkan bu durumun kapsamlı bir şekilde soruşturulması için bir hukuk şirketi ile anlaştığı belirtiliyor. Soruşturma boyunca ise Microsoft çalışanına destek sağlandığı belirtiliyor.

Bill Gates cephesinden ise sözcü Wall Street Journal’e "Yaklaşık 20 yıl önce dostane bir şekilde sona eren bir ilişki" şeklinde doğruluyor. Ayrıca sözcüye göre Bill Gates’in Microsoft’tan ayrılmasının bu konu ile bağlantısı olmadığı belirtiliyor.


Tesla otomobilleri artık Bitcoin ile alınabilecekTesla otomobilleri artık Bitcoin ile alınabilecek
Bill Gates Trakya'dan toprak mı aldı?Bill Gates Trakya'dan toprak mı aldı?

PAYLAŞ