Biden yönetimi Huawei yasaklarını kaldırmayacak - Haberler - indir.com

Biden yönetimi Huawei yasaklarını kaldırmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-08 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ABD Başkanlığı seçimleri sonucunda koltuğun Joe Biden'a geçmesi sebebiyle Huawei yasaklarının ne olacağı konusu da merak edilmeye başlandı. ABD Başkanı Biden seçilmesinin ardından Ticaret Bakanlığı Sekreteri adayı Gina Raimondo, Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei'nin kara listeden çıkarılması için herhangi bir neden görmediğini dile getirdi.

Trump yönetimi zamanında ABD'li şirketler ile iş birliği yapmasına yasak getirilen Çin merkezli dev şirket Huawei'nin geliri, meteorik bir yükselişin ardından düşüşe geçmişti. Konuyla ilgili olarak gelen haberlere göre, ABD Başkanlığı koltuğuna Biden oturmasına rağmen durumun devam edeceğine işaret ediliyor. Bu olumsuz süre içerisinde Huawei, merkezinde Harmony OS'un yer aldığı yazılım ekosisteminin duyurusunu yaparak mücadeleye boyun eğmeyeceklerini göstermişti. Fakat ister yokuş aşağı gitmeye devam etti. Sonunda ise Huawei kendi bünyesinde yer alan Honor markasını devlet destekli konsorsiyuma satmak zorunda kaldı. Konuyla ilgili rapor hazırlayan Bloomberg'in aktardığı bilgilere göre bu durum Huawei için en azından yakın zaman içerisinde düzelmeyecek gibi gözüküyor. 

Huawei Nova Watch yoldaHuawei Nova Watch yolda

Huawei kara listeden çıkarılmayacak

ABD Başkanı Joe Biden tarafından Ticaret Bakanlığı Sekreteri görevine aday gösterilen Gina Raimondo, bir açıklamasında Huawei ve varlık listesinde bulunan diğer şirketlerin kara listeden çıkarılmasına dair herhangi bir neden göremediklerini belirtmişti. Bununla beraber şu sözleri söyledi; "Tarafların genellikle ABD ulusal güvenliği veya dış politika çıkarları için bir risk oluşturdukları için Varlık Listesine ve Askeri Son Kullanıcı Listesine yerleştirildiklerini biliyorum. Şu anda bu listedeki şirketlerin orada olmaması gerektiğine inanmak için hiçbir nedenim yok."

Honor markasının satış işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından Huawei'nin P ve Mate amiral gemisi markalarını satmak için görüşmeler yapıldığı dile getirilmişti. Fakat şirketin en büyük sorunu sadece akıllı cep telefonlar değil. Yarı iletken dünyasına olan erişiminin de kısıtlanması, Huawei'nin HiSilicon Kirin yonga seti serisi ve PC modelleri gibi diğer tüketici elektroniği ürünleriyle de şirketin hedeflerine zarar verilmiş gibi gözüküyor. Şirket, 22 Şubat tarihinde Çin'de yeni bir katlanabilir akıllı cep telefon modeli olan Huawei Mate X2'yi piyasaya sürerek bir sıçrama yapmaya çalışıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


Huawei: Üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmakta ısrarcı olacağızHuawei: Üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmakta ısrarcı olacağız
Biden yönetimi Huawei ambargolarını tekrar değerlendirecekBiden yönetimi Huawei ambargolarını tekrar değerlendirecek
Huawei Mate X2 için yeni patent aldıHuawei Mate X2 için yeni patent aldı

PAYLAŞ