Avrupa’nın en büyük telefon markası Samsung oldu - Haberler - indir.com

Avrupa’nın en büyük telefon markası Samsung oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-12 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en büyük akıllı telefon üretici şirketleri olan Samsung ve Apple arasındaki rekabet kıyasıya bir şekilde devam ediyor. Güney Koreli şirket Samsung, Apple’a göre alt ve orta seviye ürün çeşitliliği ile ön plana çıkıyor ve pazardaki liderliğini sürdürebiliyor. Fakat Samsung ve Apple gibi isimler özellikle son zamanlarda Huawei, Xiaomi ve Redmi gibi çeşitli Çin şirketleri tarafından pazarda tehlikeli konumda yer almaya başladılar. Son gelen raporlara göre ise Avrupa’nın en büyük telefon markası belli oldu. Çin pazarının hakimiyet tarafında Huawei, Xiaomi ve Oppo gibi üreticileri görüyoruz. Fakat bu söz konusu üreticiler son dönemde bir hayli güçlenerek Avrupa ve Amerika pazarlarında da pay sahibi olmaya başladılar.

Avrupa’nın en büyüğü Samsung oldu

Samsung Galaxy S21 serisinin kamera özellikleri sızdırıldıSamsung Galaxy S21 serisinin kamera özellikleri sızdırıldı

Pazar araştırma şirketi Canalys’nin raporlarına göre Samsung, 2020’nin ilk çeyreğinde Batı Avrupa tarafında en büyük akıllı telefon markası olmayı başardı. Yüzde 37 Pazar payı oranı ile Apple, Xiaomi ve Huawei gibi üretici şirketleri arkasında bıraktı. Samsung bu duruma rağmen kaybı yaşamaya devam ediyor. 2019’un ilk çeyreğindeki satış rakamlarına göre Samsung geçtiğimiz yılan oranlarında yüzde 21 Pazar kaybı yaşadığı gözüküyor. Bu durum Avrupa için de geçerli oluyor. Galaxy A51 modeli ise dünyanın en çok satan üçüncü akıllı telefon modeli olmuş durumda.

Apple, Huawei, Xiaomi ve HDM Global gibi şirketlere baktığımızda ise Pazar payı olarak yüzde 24, 18, 10 ve yüzde 2 seviyelerini görüyoruz. Xiaomi rakiplerine göre büyüme gösterirken HDM Global için işler iyiye gitmiyor diyebiliriz. Xiaomi ise ilk çeyrekte yüzde 79 büyüme oranı yakalarken, Avrupa’daki Pazar payını yüzde 10 seviyesine çekmiş durumda. Avrupa’nın en büyüğü olan Samsung haricinde en fazla düşüş yaşayan isim ise Huawei oldu. Google ile yaşanan problemler sonrasında Android anlaşmasını kaybeden şirket büyük bir darbe yemiş oldu. Samsung Galaxy S20 serisinin satışları ise şimdiye kadar bekleneni veremedi. Galaxy S4’ün 80 milyon satış rekoru sonrasında Galaxy S serisi her yıl düşmeye devam etti. Bakalım pazardaki bu rakamlar yeni yıl ile beraber hangi seviyede olacak göreceğiz.


Samsung telefonlarda 6 yıllık bir güvenlik açığı keşfedildiSamsung telefonlarda 6 yıllık bir güvenlik açığı keşfedildi
Samsung yeni nesil klavyesinin verimli kullanım yöntemlerini açıkladıSamsung yeni nesil klavyesinin verimli kullanım yöntemlerini açıkladı

PAYLAŞ