Audi ve Ford sürücüsüz araçlar için birleşiyor - Haberler - indir.com

Audi ve Ford sürücüsüz araçlar için birleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-23 12:28:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte otomotiv dünyasında da büyük değişimler meydana geliyor. Son dönemde en popüler olan gelişme ise sürücüsüz araçlar. Artık birçok otomotiv şirketi bu alanda çalışmalara başladı. Geleceğin trend seçenekleri arasına girmesi beklenen bu teknoloji de otomotiv sektörleri arasında yaşanan rekabette günden güne artıyor. Bu teknolojinin geliştirilmesinde bazı şirketler tek başına yol almayı tercih ederken bazı otomotiv devler ise güçlerini birleştirmeyi tercih ediyor. 

Otomotiv şirketleri otonom araçlar için birleşiyor 

Tesla 2020'de Otonom Araçlardan Oluşan Bir Taksi Filosu KuracakTesla 2020'de Otonom Araçlardan Oluşan Bir Taksi Filosu Kuracak

İlerleyen dönemlerde otomotiv sektöründe şirketler rekabete izin vermemeye çalışıyor gibi duruyor. Sektördeki yaşanan büyük değişimler ve rağbet gören yeni teknoloji dev şirketleri birleşmeye zorluyor. Bu konuda en şaşırtıcı açıklamalardan biri geçtiğimiz aylarda otomotiv sektörünün lider markaları arasında olan BMW’den gelmişti. Şirket sektörde en büyük rakibi olan Daimler’le ilerleyen zamanlarda iş birliği yapacağını duyurmuştu. Ardından Mercedes-Benz'de bu akıma yönelmiş ve Bavyeralılar gibi büyük şirketlerde bu akımı desteklemişti. 

Yerli otonom araçlar İstanbul'da sınava sokuluyor

Otomotiv sektöründe şirketlerin birbirleri ile yaptığı görüşmeler devam ederken konuyla ilgili bir gelişme de, Audi ve Ford’dan geldi. Alman bir dergi olan Wirtchaftswoche’nin yayınladığı bir habere göre Audi’de bu sene sürücüsüz araç raketine katılmayı hedefliyor. Şirketin bu alanda yaptığı çalışmaları Frankfurt Motor Show’da duyurması beklenirken Audi’nin A8 Level 3 otonom teknolojisine sahip olduğu iddialarıyla gündeme gelmesi de, şirketi bu konuda BMW ve Mercedes Benz’den daha güçlü bir konuma getiriyor. Bunun aynı sıra Audi’nin Volkswagen ve Ford ile yapacağı iş birliğinin nedenin ise şirketin fonlarla ilgili sıkıntı yaşamasından kaynaklı olduğu düşünülüyor. 

Audi ve Ford otonom araçlar için güçlerini birleştirecek 

Otonom araçlar hakkında ünlü firmadan şok itiraf!

Audi, Ford ve Volkswagen ile yaptığı iş birliği görüşmeleri devam ederken pazara daha fazla sürücüsüz araç sunabilmek için Amerikan’ın otomotiv deviyle bir iş birliği yapacaklarını da resmi olarak duyurdu. Son dönemlerin en sık karşılaşılan bu iş anlaşmaları şirketlerin pazar içerisinde olduklarından çok daha güçlü bir konuma gelmelerinde de oldukça büyük bir etki sağlıyor. 

Bununla birlikte artık otonom sürüş teknolojisinin otomotiv teknoloji alanında büyük bir endüstriyel evrim olduğu da bir gerçek. Bu alanda BMW gibi pazarın dev şirketleri bu teknolojinin pazara asla tam bir ürün olarak sunulamayacağını savunsa da, otomotiv şirketleri bu teknolojiyi geliştirmek ve araçların tamamen sürücüye ihtiyaç olmadan çalışmalarını sağlayabilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yeni nesil araç teknolojisinde bu başarıyı ilk gösteren otomotiv şirketi ya da şirketlerinin de sektörün hakimi haline geleceği yadsınamaz bir geçek olmakla birlikle otomotiv sektöründeki rekabetin şiddetini arttıran bir etki yaratıyor. Audi ve Ford sağladıkları bu anlaşmayla otonom sürüş alanında diğer şirketlerden daha gelişmiş bir ürün pazara sunabilecek mi ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz. 


Apple Otonom Araç İçin İlk Adımı AttıApple Otonom Araç İçin İlk Adımı Attı
Otonom araçlar hacklenme tehlikesiyle karşı karşıyaOtonom araçlar hacklenme tehlikesiyle karşı karşıya

PAYLAŞ