Asus yeni nesil sunucularını tanıttı - Haberler - indir.com

Asus yeni nesil sunucularını tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-05 13:01:03
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

ASUS, 2.Nesil Intel Xeon Scalable İşlemci, Optane DC Kalıcı Bellek ve Özel Thermal Radar teknolojilerine sahip yeni nesil sunucularını tanıttı!

Kule ve raf tipi tasarımlardan oluşan yeni en güncel Intel platformuyla donatılmış ve saat hızlarında ortalama 1,33 kat kadar yükselmiş performans sunan Asus sunucuları duyuruldu. Asus bu yeni sunucularında üç farklı noktaya değiniyor.

Casuslukla Suçlanan Huawei, Açık Bir Mektupla İddiaları YalanladıCasuslukla Suçlanan Huawei, Açık Bir Mektupla İddiaları Yalanladı
  • Asus sunucuları: Intel kalıcı bellek ve Intel DL Boost teknolojilerine destek sağlayan 2.Nesil Xeon Scalable işlemcilerin tüm avantajlarını kullanıyor,
  • En güncel asus sunucuları, Intel Optane kalıcı bellekleri ile %88 daha yüksek sanallaştırma sunan performans elde ediyor,
  • Sistem güvenliği ve termal verimliği artıran Thermal Radar 2.0 teknolojisi de oldukça dikkat çekiyor.

Sunucular, sunucu anakartları, iş istasyonları ve iş istasyon kartları kategorisinde lider marka Asus, tüm sunucu ürünleri serilerinde 2. Nesil Intel Xeon Scalable işlemcilere destek sağladığını açıkladı. Yeni Intel platformu, popüler uygulama ve testlerde güç tüketimi ve saat hızlarında önceki nesillere göre 1,33 kat daha fazla güç sağlıyor. Intel ile ortaklık yapan ASUS, yeni Intel Optane kalıcı belleklerle yüksek performansını ortaya sergiliyor.

Bu yeni işlemci, Intel Deep Learning Boost teknolojisiyle gelişmiş bir öğrenme becerisi sunuyor. Bu teknolojiyle birlikte ResNet-50 ve SSD VGG-16 model Asus sunucularında 3,1 kat performans artışı etmesiyle elde etme becerisini tam olarak ortaya koyuyor.

6 kanala kadar DDR4 2933, Intel DL Boost ve Intel Optane DC kalıcı bellek desteği sunuyor

ASUS yeni sunucu serileri, 2.Nesil Intel Xeon Scalable işlemcileriyle birlikte Optane DC kalıcı bellek ve Deep Learning Boost gibi geleceğe yönelik bir şekilde optimize edilmiş. Bu modeller GPU optimizasyonlu ESC 8000 ve 4000 serileri yüksek performanslı RS720, 700, 540, 500 serileri, Z11 serisi sunucu anakartları ve WS C621 iş istasyonu anakartı barındırıyor. Intel Xeon Scalable Platinum işlemcisinden güç alan sunucular bir önceki işlemcilere göre Linpack'te 1,21 kat, Stream Triad'da 1,83 kat yapay zeka ve derin öğrenme performanslarında ise 17 kata kadar yüksek güç sunuyor.

Asus Thermal Radar Teknolojisi

2.Nesil Intel Xeon Scalable işlemciler, yeni Asus sunucularında sektörde ilerleyen termal kontrol teknolojisi olan Asus Thermal Radar 2.0 kullanılıyor. İki yenilikçi tespit özelliği ve çoklu fan bölgeli tasarımıyla yeni Thermal Radar CPU, GPU, DIMM, HDD ve diğer yerlere farklı sensörler yerleştirerek bölgesel sıcaklık verisi topluyor bu sayede fanlar otomatik bir şekilde kendini ayarlayarak fan kapasitesinin güç tüketimini azaltıyor. Ayrıca birden fazla fan bölgesine sahip tasarım, farklı alanlar için farklı fan hızları belirleyerek elle yapılan ayarlar için gereken maliyet ve süreyi azaltıyor.


İlgili uygulamalar
Asus’un hangi modellerine Pie güncellemesi gelecek?Asus’un hangi modellerine Pie güncellemesi gelecek?
Asus yeni oyuncu klavyesini tanıttı: ROG Strix ScopeAsus yeni oyuncu klavyesini tanıttı: ROG Strix Scope

PAYLAŞ