Askıda Fatura uygulamasına siber saldırı gerçekleştirildi - Haberler - indir.com

Askıda Fatura uygulamasına siber saldırı gerçekleştirildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-08 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin ülkenin içinde bulunduğu bu zorlu dönemde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla başlatmış olduğu Askıda Fatura uygulamasıyla yurt dışı kaynaklı olan bir siber saldırı yapıldığı aktarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dünyanın yaşadığı bu zorlu günlerde ülkemizde olan ihtiyaç sahibi aileler ile hayırseverleri buluşturmak amacıyla Askıda Fatura uygulamasını aktif hale getirdi. Bugün yapılan açıklamayda beraber uygulamanın ödeme sistemine yurt dışı kaynaklı bir siber saldırı yapıldığı da belirtildi. 

Söz konusu saldırıyı Twitter hesabından duyuran İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Askıda Fatura kampanya web sayfamıza dün gece yurt dışı kaynaklı saldırı olduğu için, yurt dışı erişime kapatmak zorunda kaldık” ifadelerine yer verdi. Ongun, kampanyaya dair son verileri de paylaştı. Buna göre, Askıda Fatura uygulaması kapsamında toplam bedeli 5 milyon 27 bin 92 lira olan 41.883 fatura ödendi.

Askıda Fatura uygulaması nedir?

https://askidafatura.ibb.gov.tr adresinden erişilebilen Askıda Fatura sistemine, İBB tarafından onaylanmış ihtiyaç sahibi aileler ödeme güçlüğü çektikleri faturalarını bırakıyor. İsteyen herkes yine bu adres üzerinden sisteme girerek askıda bırakılmış olan bu faturalardan istediklerini ödeyerek ihtiyaç sahibi insanlara yardım edebiliyor. Bu sayede dayanışmaya katkı sağlanmış oluyor. 

Askıya faturaya kimler fatura bırakabilir?

Şöyle ki askıya sadece İBB tarafından sosyal yardım talebi onaylanmış kişiler başvuru yapabiliyorlar. Daha öncesinde ise sosyal yardım talebinde bulunmamış kişiler ise https://sosinc.ibb.gov.tr adresi üzerinden başvuruda bulunarak bu süreci başlatabiliyor. Süreç sonunda ihtiyaç sahibi olduğu İBB tarafından onaylanan kişilerin de sonrasında askıya fatura bırakması mümkün.





PAYLAŞ