Apple'ın Yeni Programlama Dili Swift ve Eğitim Kitabı - Haberler - indir.com

Apple'ın Yeni Programlama Dili Swift ve Eğitim Kitabı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Apple'ın WWDC 2014 konferansında duyurduğu iOS ile gelen yenilikler arasında geliştiriciler için en dikkat çekeni şüphesiz yeni programlama dili Swift oldu. Kodlamalarla hata yüzdelerini azaltabilen Swift ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

20 yıla yakın bir süredir Objective-C programlama dilini kullanan Apple, C'si olmayan Objectice-C olarak tanımladığı programlama dili sayesinde geliştiricilerin uzun kodları yazmak yerine kısa satırlar ile programlama yapabileceklerini ve RAM yönetimi gibi pek çok şeyin sistem tarafından otomatik bir şekilde ayarlanacağını açıkladı.

Modern yaklaşık ilkesinde geliştirilen Swift dili, hem öğrenilmesi hem de yönetilmesi bakımından son derece kolay bir programlama dili olarak ön plana çıkıyor. Bu dil ile ilgili Apple bir de 'The Swift Programming Language' isimli eğitim kitabı yayınladı.

Swift

Objective-C ve C dillerini temel alan Swift, Akış kontrolü, türler ve operatörler gibi temel öğelerin yanında en iyi özellikleri bir araya getiriyor. Bu sayede de geliştiriciler mevcut uygulamalarına hiç bir sorun yaşamadan Swift kodlarını ekleme imkanına da sahip oluyorlar.

Ayrıca yeni programlama diliyle gelen en önemli özellik olarak da İnteraktif Oyun Bahçeleri adı verilen anında ön izleme özelliği. Bu özellik sayesinde geliştiriciler yazdıkları kodları anında ön izlemeyle kontrol edebilecekleri gibi daha hızlı deneme ve kod yazma imkanına da sahip olacaklar.

Swift programlama dili hakkında merak edilen ve bu programlama dilini öğrenmek isteyen geliştiriciler, aşağıdaki bağlantı üzerinden Apple'ın indirmeye sunduğu eğitim kitabını cihazlarına ücretsiz olarak indirebilirler.





PAYLAŞ