Apple yeni iPad Magic Keyboard patenti aldı - Haberler - indir.com

Apple yeni iPad Magic Keyboard patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-27 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon pazarında olduğu gibi tablet pazarında da ciddi bir rekabet içinde olan Apple’ın yeni iPad Magic Keyboard patenti ortaya çıktı.

Geliştirdiği cihazlarla teknoloji pazarına yön veren şirketlerden olan Apple son dönemlerde sıklıkla patent haberleriyle gündeme geliyor. Geçtiğimiz seneye kadar bir yenilik sunmadığı için kullanıcıları tarafından eleştirilen şirket birkaç sene içerisinde bu eleştirileri haksız çıkarmaya kararlı gibi duruyor. iPad modelleri için yeni aksesuarlar geliştirmeye yönelen Apple yeni iPad modelinde pencil için yeni bir bölme sunabilir.

Apple, Apple Watch için tasarlanan yeni arayüzleri tanıttıApple, Apple Watch için tasarlanan yeni arayüzleri tanıttı

Bunun için yeni bir patent başvurusunda bulunan şirketin patent görselleri sızdırıldı. Ortaya çıkan görsele göre iPad Magic Keyboard, Apple Pencil için bir saklama bölmesine sahip olacak.

Son yıllarda tablet piyasasında büyük bir önem kazanan ve ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olan iPad’ler ile elde ettiği başarıyı korumakta kararlı olan Apple yeni patentini hayata geçirirse kullanıcılarına büyük bir kolaylık da sağlamış olacak.

Apple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilir

Sızdırılan yeni patent görselini incelediğimizde şirketin iPad modelleri için iki aksesuar üzerinde çalıştığını görüyoruz. Görsele dikkatli bakıldığında, menteşe kısmında bir bölme bulunduğu göze çarpıyor. Bu bölmeye Apple Pencil’in yerleştirileceği, bu sayede kullanıcıların kalemi ve tableti daha kolay bir şekilde taşıyabileceği söyleniyor.

Bildiğiniz üzere Apple’ın şimdiye kadar geliştirmiş olduğu iPad modellerinde Pencil, ancak iPad’in üst kısmında taşınabiliyor. Ayrıca bu noktadan şarj işlemi de gerçekleştirilebiliyor. Yeni Magic Keyboard tasarımı kullanımda olan tasarımla büyük bir farka sahip olmasa da daha önceden menteşe kısmında yer alan USB Type-C girişi yerine kalem girişi konumlandırılmış. Bu da kullanıcılar için kullanım kolaylığı sağlayacak bir detay.

Apple’ın iPad Magic Keyboard patentini ne zaman hayata geçireceği ve yeni tasarımla kullanıcılarını ne zaman buluşturulacağına dair bir açıklama bulunmasa da, şirketin yeni tasarımı sonraki nesil iPad ve Apple Pencil cihazlarla birlikte hayata geçirebileceği söyleniyor.


Apple Ar gözlüğün fiyatı sızdırıldıApple Ar gözlüğün fiyatı sızdırıldı
Apple Glass Steve Jobs Heritage Edition isimli özel sürümüne sahip olabilirApple Glass Steve Jobs Heritage Edition isimli özel sürümüne sahip olabilir

PAYLAŞ