Apple Watch'lar artık Covid-19 testi yapabiliyor - Haberler - indir.com

Apple Watch'lar artık Covid-19 testi yapabiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-19 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Pandemi döneminde yeni özelliklere kullanıcılarına destek vermeye çalışan Apple, akıllı saat modelleri artık Covid-19 tespiti de yapabilecek.

Mount Sinai Sağlık Sistemi (New York) ve Stanford Üniversitesi (Kaliforniya) tarafından yapılan araştırmalar Apple Watch, Fitbit gibi diğer akıllı saatlerin ağır semptomlar başlamadan önce Covid-19 tespiti yapabileceği açıkladı.

Apple Watch EKG algoritmasını güncellediApple Watch EKG algoritmasını güncelledi

Kalp atışı ölçme özelliği sayesinde daha önce pek çok kullanıcısını kalp krizinden kurtaran Apple Watch modelleri artık Covid-19’u da teşhis edebilecek. Yapılan araştırmalar Apple Watch modellerinin kalp atışındaki küçük değişiklikleri tespit etme yeteneğini sayesinde potansiyel Covid-19 teşhisi de yapabileceğini gösteriyor. Araştırmaya göre, Apple Watch hastalığı ağır semptomlar ortaya çıkmadan 7 gün kadar erken tespit edilebiliyor.

Akıllı saat modelleri Covid-19 tanısı koyabilecekler

Apple Watch, her kalp atışı arasındaki aralıklarıyla birlikte kalp atış hızı değişkenliğini ölçebiliyor. Bir kişinin vücudundaki iltihaplanmadan da kalp atışlarını etkilediğinden Apple Watch’ların Covid okumasında da benzer bir yol izleyeceği düşünülüyor. Apple Watch modelleri yeni özellik sayesinde Covid hastası kullanıcıların kalp atışları arasında küçük farklılıkları, kalp atış hızı değişkenliğinin azaldığını tespit edebilecekler.

Apple Watch Series 6 hakkında tüm detaylar

Yapılan araştırmalar 29 Nisan ile 29 Eylül tarihleri arasında Apple Watch takan 300 sağlık çalışanının izlenmesine gerçekleştirilmiş. Stanford Üniversitesi katılımcıları Apple Watch’ın yanı sıra Fitbit ve Garmin gibi farklı akıllı saat modellerin üzerinde de bir çalışma da yürüttü. Çalışmalar katılımcıların yüzde 81‘inin kalp ritimlerinin semptomlar ortaya çıkmadan yaklaşık 9.5 gün önce arttığını ortaya çıkardı. Bunun yanı sıra Covid-19 belirtilerinin ortaya çıkmaya başlamadan 4 ila 7 gün öncesinden vakaların kalp atışlarında değişiklikler olduğunu gösteriyor. Bu çalışmanın da 5.000’den fazla katılımcıyla yapıldığı belirtiliyor. Hali hazırda kullanılabilen kalp atışı ölçme özelliğine Covid-19 bildiri yapmak için yeni bir yama yayımlanıp yayımlanmayacağı henüz bilinmiyor.

 


Apple Watch ultra güvenlik programıyla karşımızda!Apple Watch ultra güvenlik programıyla karşımızda!
Apple Watch'a bunamayı tespit etme özelliği geldiApple Watch'a bunamayı tespit etme özelliği geldi

PAYLAŞ