Apple VR kaskında microLED ekran kullanacak - Haberler - indir.com

Apple VR kaskında microLED ekran kullanacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın yüksek çözünür özelliğine sahip olan ve üst seviye performans sergileyen teknolojiler barındırmasını istediği sanal gerçeklik kaskının ekranları; TSMC  tarafından microLED teknolojisini temel alarak üretilecek. 

Apple’ın kapalı kapılar arkasında çalışmaları devam eden sanal gerçeklik gözlüğü ile ilgili olarak önemli bir detay daha gün yüzüne çıktı. Söz konusu bu kaskın 8K çözünürlüğünde olması beklenen ekranları TSMC tarafından üretilecek. 

Epic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyorEpic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyor

Micro LED ekran kullanımı yapılacak

Başarılı üretici Apple’ın sanal gerçeklik özelliğine sahip olan kaskının içerisinde Apple M1'in muadili olarak değerlendirilen güçlü bir yonga ve 8K ekranlar ile geleceği daha önce de gündemde yerini almıştı. Şimdi ise bu ekranların microsLED (mikro OLED iddiaları da mecut) teknolojisi ile TSMC tarafından üretileceği dile getirildi.

Mini LED ekranlarda farklı olarak ise micro LED teknolojisi bu kez mikro düzeyde LED ekranlara yer veriliyor. Bu sayede daha kompakt boyutlu ve daha canlı görüntüler elde etmek mümkün kılınıyor. Söz konusu bu teknolojinin maliyet, biraz daha yüksek zira Apple VR kasında en pahalı bileşenlerin 8K ekranlarda olduğunu da aktarmıştı. 

TSMC’nin küçük, kompakt ekranlar konusundaki uzmanlığının Apple'ın tercihinde büyük bir rol oynadığı dile getirildi. Apple ve TSMC hali hazırda Tayvan’da Ar-Ge faaliyetlerine hızla devam ediyor. Şu an için test üretimi aşamasında olması sebebiyle hacimli üretime geçmesinin bir kaç yıl süreceği ifade ediliyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Apple iPhone 12 mini üretimini durdurabilirApple iPhone 12 mini üretimini durdurabilir
Apple dört yeni işlemci üzerinde çalışıyorApple dört yeni işlemci üzerinde çalışıyor
Apple TSMC’nin 5 nm bantlarının %50’sini aldıApple TSMC’nin 5 nm bantlarının %50’sini aldı

PAYLAŞ