Apple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmedi - Haberler - indir.com

Apple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmedi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-26 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple ve Tiktok Çin’le ilişkilerinin mercek altına alındığı ABD Kongresi’nin duruşmasına katılmayı reddetti. ABD Senatörü Josh Hawley’in duruşma davetini geri çeviren şirketler ifade vermeyi reddediyor!

“Amerikan The Washington Post” gazetesinin yayımladığı haberine göre Apple ve TikTok, Çin’le ilişkilerinin incelenmesi adına 24 Şubat 2020 tarihinde düzenlenen duruşmada ABD Senatosu'na ifade vermeyi kabul etmedi. ABD için ulusal güvenlik tehdidi olduğu öne sürülen ve Pekin hükumetiyle iş birliği yapmakla suçlanan TikTok “Cumhuriyetçi Parti Senatörü Josh Hawley”in 4 Mart’ta düzenlediği yeni oturuma davet edildi. Konuyla ilişkili ifade vermesi istenen diğer şirketse Apple’dı. Ancak her iki şirkette duruşma davetini geri çevirerek ifade vermeyi reddetti.

ABD ordusunun birimleri TikTok'u yasaklamaya devam ediyorABD ordusunun birimleri TikTok'u yasaklamaya devam ediyor

Apple'ın Pekin'le ilişkisi mercek altında

The Washington Post’un haberine göre Çin merkezi ByteDance şirketi TikTok için bir sonraki duruşmaya bir temsilci göndermeyi planladığını aktarıyor. Ancak Apple için böyle bir girişim söz konusu değil. Duruşmada ifade vermeyi reddeden Apple’ın bir daha düzenlenecek duruşmaya bir temsilci göndermesi beklenmiyor. Hatırlarsanız şirketler Kasım ayında düzenlenen benzer bir duruşmaya katılmayı da reddetmişlerdi.

Apple’ın Çin’le bağlantılarını sık sık eleştiren “ABD Senatörü Hawley” Apple’ın bu tepkisiz tutumunun “Sorunlu” olduğunu belirtiyor. Dünyanın teknoloji devi şirket geçtiğimiz sene Ekim ayında Hong Kong bölgesindeki polislerin bulunduğu konumu gösteren “HKmap.live” isimli bir uygulamayı App Store’dan kaldırmış be konuyla ilgili olarak Apple CEO’su Tim Cook uygulamanın polis memurlarının şiddete maruz kalmaması adına kaldırıldığını açıklamıştı.

Bunun yanı sıra Apple Çin’in talebi üzerine Hong Kong'daki protestolarla ilgili özel bir bölüme sahip olan haber uygulaması” Quartz”’ıda Çin bölgesindeki Apple Store’dan kaldırmıştı. Bu davranışlarından ardından Apple’ı Çin hükumetinin sansürlerine boyun eğmek ve göz yummakla suçlayan ABD’li senatör üyeleri şirketin sansür taleplerini ayrıntı bir şekilde açıklaması gerektiği düşüncesinde. Apple ise bu konuyla ilgili yakın bir zamanda adım atacak gibi durmuyor.

 


TikTok yine güvenlik açığı ile gündemde! Güvenlik sağlamak ne kadar zor?TikTok yine güvenlik açığı ile gündemde! Güvenlik sağlamak ne kadar zor?
ABD'den TikTok hakkında bir yasak daha!ABD'den TikTok hakkında bir yasak daha!

PAYLAŞ