Apple Telegram yüzünden davalık oldu - Haberler - indir.com

Apple Telegram yüzünden davalık oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-19 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Bağımsız güvenli internet koalisyonu tarafından ABD'de açıklan dava bağlamında Apple'dan Telegram'a yasak getirmesi bekleniyordu. Koalisyona göre, Telegram şiddet yanlısı olan grupları barındırdığı için Apple'ın daha önce Parlet  uygulamasında göstermiş olduğu yasaklama tepkisini Telegram'da da göstermesi bekleniyordu. 

Apple’ın Telegram’ı yasaklaması bekleniyor

Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olarak adından söz ettiren Apple, yeni bir dava ile gündemde yerini aldı. Kaliforniya Kuzey Bölgesi Böge Mahkemesi'nde açılan bir dava kapsamında Apple'ın Parler uygulamasını engellediği güvenlik gerekçesi ile Telegram'da aynı gerekçelerden dolayı engellemesi bekleniyordu. Geçtiğimiz aylar içerisinde gerçekleşen ABD başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump, 6 Ocak günü yaptığı açıklamanın ardından sık sık sosyal medya gündeminde de adından söz ettirdi. Bu sebep dolayısıyla Apple'da o süreç göstermiş olduğu gerekçeler ile Parler uygulamasını yasakladı. 

Telegram uygulamasında son görülme nasıl kapatılır?Telegram uygulamasında son görülme nasıl kapatılır?

ABD'de güvenli interrnet sağlamak adına kurulmuş olan koalisyon Apple'ın Parler'ı engellediği gibi Telegram platformuna da engel getirmesi savunuluyor. Mahkeme dosyasından elde edilen bilgilere göre Apple, Telegram'la ilgili hassas bilgilere sahiptir. Örnek olarak ise bazı Telegram grupları, halkı sindirmek, tehdit etmek ve herhangi bir şeye zorlamak amacıyla faaliyet gösteriyor. Hazırlanan bu koalisyon ise Apple'ın Telegram'a karşı olarak kendi politikalarını görmezden geldiğini ve Telegram'daki faaliyetlerinde de devam etmesi için heme suçu ortak olduğunu hem de yeni zorbalıklara göz yumduğu dile getiriliyor. 

Buna ek olarak ise koalisyonun davayı açmasındaki esas amacın, Apple'ın Telegram içerisinde neler döndüğünü araştırması ve kamuoyu ile paylaşması olduğu düşünülüyor. Son olarak ise koalisyon, dava neticesinde Apple'ın Telegram'a yasak getirmesini istiyor. Söz konusu bu yasak sonrasında da Telegram sebebiyle zarara uğramış insanlar olabileceğini belirten koalisyon, yapılacak incelemeler sonucunda ise zarara uğramış kişilere de tazminat ödenmesini talep ediyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 


Telegram 500 milyon kullanıcı barajını geçtiTelegram 500 milyon kullanıcı barajını geçti
Telegram'daki tehlikelerden nasıl korunulur?Telegram'daki tehlikelerden nasıl korunulur?
Telegram, 72 saatte 25 milyon yeni abone kazandıTelegram, 72 saatte 25 milyon yeni abone kazandı

PAYLAŞ