Apple şeffaf tuşlu klavye tasarımı üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Apple şeffaf tuşlu klavye tasarımı üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-03 14:01:00
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Apple uzun süredir özellikle dizüstü bilgisayarlarda radikal bir değişim ile karşımıza çıkmıyordu. Daha fazla kullanıcı odaklı olarak hamleler geliştiren şirket, kullanıcı deneyimini artırmak için farklı bir tasarımı tercih edecek gibi duruyor. Apple şeffaf tuşlu klavye tasarımı ile ilgili olarak atmış olduğu adım ile dikkatleri çekti.

Apple şeffaf tuşlu klavye tasarımı üzerinde çalışıyor

Gelecekteki Apple klavyelerinde aydınlatmalı ve mini ekran olarak da kullanım imkanı sağlayan şeffaf klavyeler bulunabilir. Apple ürünlerinin dayanıklılığı konusunda herhangi bir şekilde övgüye gerek yok çünkü iyi kullanım sergilendiği zaman uzun yıllar boyunca sorunsuz bir biçimde çalışan ürünlere imza atan tecrübeli şirket "yıllar için yıpranan tuşlara" çözüm üretmek istiyor.

Apple iPhone'lar için masa üstü modunu kullanıma sunacakApple iPhone'lar için masa üstü modunu kullanıma sunacak

Apple söz konusu bu çözümü de şeffaf tasarımlı klavye tuşlarında buluyor gibi bir izlenim oluşmuş durumda. ABD'de yapılan 20200211975 numaralı ”Şeffaf Klavye Tuşları” başlıklı patent başvurusu ile ortaya çıkmış olan bu fikir, daha dayanıklı bir klavye deneyimini oluşturmak için cam materyal kullanmaya dayanıyor.

Hem görsel açıdan hem de kullanım açısından sağlayacağı avantajlar göz önüne alındığı zaman bu patent başvurusu gerçekten de önemli hale geliyor.

Bu tarz bir tasarıma sahip olunduğu zaman aynı zamanda daha ince ve hafif bir ürün ile buluşmak da mümkün olacak. Elbette şu an için patent başvurusu olarak gündeme gelen bu çözüm ilerleyen günlerde daha detaylı bir şekilde karşımıza çıkacak.



PAYLAŞ