Apple, Samsung'a 683 Milyon Dolar ödedi - Haberler - indir.com

Apple, Samsung'a 683 Milyon Dolar ödedi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-08 13:13:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Güne Koreli teknoloji şirketi Samsung, OLED ekran siparişlerinde planladığı hedefi tutturamadığı gerekçesi ile Apple şirketinden bu durumu telafi etmesini istemişti. Samsung'un bu istekleri boş kalmadı ve Apple beklenen adımı atarak Samsung şirketine 683 milyon dolarlık ödeme yaptı. Geçtiğimiz günlerde Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung'un Apple şirketinden OLED ekran satın almak üzere verdikleri siparişlerin eksik gelmesi ile beraber Apple'dan bir telafi beklediğini dike getirmişti. Yaşanan bu olayların sonrasında ise Apple ve Samsung şirketinin 683 milyon dolarlık bir anlaşma yaptıkları açıklandı. Bu da Apple'ın eksik sipariş karşısında yaşanan sorunu telafi edeceklerinin izlenimi verdi. 

Apple, Samsung şirketinin zararını telafi etti

Teknoloji dünyasının ileri gelen isimlerinden Apple, Samsung'un uğradığı zararı telafi etmek için harekete geçti. iPhone X adlı akıllı cihazın piyasaya sürülmesi ile beraber Apple, OLED ekran teknolojisine geçiş yaparak bu teknolojiyi kendi bünyesinde kullanmaya yönelik hareket ederken tedarikçi olarak da Samsung ile anlaşma yaptı. Apple şirketi, yeni ürettiği iPhone modellerinde kullanmak üzere bir miktar OLED panel iç,in Samsung Display ile bir anlaşma gerçekleştirmiş olup, geçen bu süre içerisinde düşük satış rakamlarının da yaratmış olduğu etki ile beraber hedefi tutturamamıştı. Güney Koreli şirket ise bu durum karşısında fazla üretim yapmış olduğunu ve satışı gerçekleşmeyen OLED ekranları için Apple şirketinden telafi beklediklerini şirkete bildirdi. 

Apple Watch uygulamaları artık silinebiliyor!Apple Watch uygulamaları artık silinebiliyor!

Reuters'dan elde edilen bilgilere göre Samsung'un beklediği anlaşma gerçekleştir ve Apple şirketi, sipariş verilmeyen OLED ekran ürünleri için Samsung'a planlanan 683 milyon dolarlık bir ücret ödemeyi kabul ettiğini dile getirdi. Teknoloji devi ve akıllı cihaz üretiminde bir lider olan Apple her ne kadar siparişi verilmeyen bu OLED siparişlerinin macBook'lar için verileceğinin bir çözüm olarak belirlense de Samsung şirketi sadece varsayım olarak bu durumu kabul etmediğini dile getirmemişti. Apple'ın Samsung şirketine bu şekilde bir telafi yapıyor olması iki şirketin de beklendiği gibi hareket ederek anlaşma içerisinde yaşanan sorunu ortadan kaldırmayı başardılar. Apple şirketi belirlenen OLED ekranlar için Samsung'un mağduriyetini ortadan kaldırmak adına şirketin belirlemiş olduğu ücreti ödeyerek yaşanan kötü durumları ortadan kaldırdı. Bu sayede iki şirket anlaşma içerisinde ortaklıklarına devam etme kararı aldılar. 


Xiaomi, Mimojiler ile Apple'a Memoji'ye rakip olduXiaomi, Mimojiler ile Apple'a Memoji'ye rakip oldu
Samsung Galaxy Fit ilk güncellemesini aldıSamsung Galaxy Fit ilk güncellemesini aldı
Samsung kendi e-posta uygulaması mı üretiyor?Samsung kendi e-posta uygulaması mı üretiyor?

PAYLAŞ