Apple Polislerin Şifre Kırıcılarına Dayandı! - Haberler - indir.com

Apple Polislerin Şifre Kırıcılarına Dayandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-09 17:00:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Apple'ın iOS cihazlarının şifreleri güvenlik görevlileri tarafından, önemli bilgiler için şifre kırma yazılımlarıyla deneniyor lakin iOS işletim sistemi güvenlik görevleri tarafından kırılması engellendi.

Apple’ın yayınlamış olduğu iOS 12.1 güncellemesi pek çok yenilik getirmişken bir yandan da sistemin güvenlik açıklarını oldukça güçlendirdi. 

WhatsApp iOS İçin Karanlık Tema GeliyorWhatsApp iOS İçin Karanlık Tema Geliyor

iOS'a şifre kırıcılar yaramıyor!

Apple cihazlarının sevilmesinin en büyük nedenlerinden en önemlisi de diğer işletim sistemlerine nazaran kötü niyetli ya da üçüncü parti kişilerin cihazları tarafından çözülmesi oldukça zor olması. Ancak iOS işletim sistemine sahip cihazlar çeşitli şifre kırıcılarla kırılması mümkündü. Apple’ın yayınladığı son güncellemeyle birlikte 15 bin dolara satılan şifre kırıcılar bile işe yaramaz olmaya başladı. 

Konuyla alakalı resmi olarak açıklama yapan bir yetkili iOS 12 ve iOS 12.1 ile birlikte iOS işletim sisteminin eski versiyonlara nazaran çok daha güvenli bir hal aldığını ve şifre kırıcıların artık hiçbir şekilde çalışmadığını açıkladı. Apple’ın bu yeni hamlesiyle birlikte özellikle kolluk kuvvetleri tarafından çok kullanılan GrayShift’in şifre çözücüleri bile işe yaramaz olmaya başladı.

 


iOS 12.1 Beta 5 YayınlandıiOS 12.1 Beta 5 Yayınlandı
iOS 12.1 İle Beraber Selfie Kalitesi ArtacakiOS 12.1 İle Beraber Selfie Kalitesi Artacak
iOS 12.1 İle Beraber Sunulan 6 Yeni ÖzellikiOS 12.1 İle Beraber Sunulan 6 Yeni Özellik

PAYLAŞ