Apple Music

Apple Music "Yerli Müzik Türkiye" ile sanatçılara destek verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-14 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda birçok sektör zor günler geçirirken bunlardan biri de müzik. Müzik dünyasının da zor günler geçirmesi karşısında Apple harekete geçti. Şöyle ki Apple "Yerli Müzik: Türkiye"  adlı yeni bir insiyatif başlattı. Apple Music, yerli sanatçılara bu zor günlerinde destek olacak. 

Yerli Müzik: Türkiye nedir?

Birçok sektör gibi müzik sektörününde geçirmiş olduğu bu zor günlerde, yeni bir insiyatif duyuran Apple Music, böylelikle sanatçılara ihtiyaç duyduğu desteği verecek. Yerli Müzik: Türkiye adlı bu yeni Apple insiyatifi ile Gözat sekmesinde yerli sanatçılardan oluşan çalma listeleri, yeni albüm ve single duyuruları ile Türk sanatçıların baş rolde yerini alıyor. Burada ise Bedük'ün yakın zaman içerisinde çıkacak olan Intergalactic albümünden yayınlanan ilk single çalışması, Nilipek’ten yeni EP mektuplar II ya da Canozan’dan Armut Ağacı albümü ve daha pek çok yeni çıkan çalışmaların yanısıra pek çok çalma listesi de bulunuyor.

Spotify'dan Apple ile ilgili çarpıcı eleştirilerSpotify'dan Apple ile ilgili çarpıcı eleştiriler

Apple Music ve Karnaval'ın işbirliği sonucunda ortaya çıkan bu çalışmada yer alan listeye baktığımızda; Pusula listesini, yıldızı yeni parlayan ve köklü yerli sanatçıların en çok dinlenen şarkılarının sürekli güncellendiği Zirvedekiler: Türkiye listesini, alternatif seslerin buluşma noktası Zirvedekiler: Türkçe Alternatif listesini, sevdiklerinizle bir arada, huzur dolu, keyifli sıcacık zamanlar geçireceğiniz Ailece Birlikte listesinin öne çıktığını görüyoruz. Apple, ülkemizde müzik sektörünü hareketlendirmek adına atılan bu adım ile beraber popüler şarkıların ön plana çıkacağı düşünülüyor. Bu şekilde müzik sektöründe bir hareketlenme yaşanması bekleniyor. 


Apple yöneticisinden AirPods hakkında önemli açıklamalarApple yöneticisinden AirPods hakkında önemli açıklamalar
Apple dizüstü bilgisayar pazarında ciddi bir düşüş yaşadıApple dizüstü bilgisayar pazarında ciddi bir düşüş yaşadı
Apple ve Google'ın ardından Samsung da banka kartı çıkarıyorApple ve Google'ın ardından Samsung da banka kartı çıkarıyor

PAYLAŞ