Apple Mac'ler için yeni işlemcisi Apple Silicon'u tanıttı - Haberler - indir.com

Apple Mac'ler için yeni işlemcisi Apple Silicon'u tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-23 12:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın popüler bilgisayarları olan Mac’ler için önemli yenilik hamleleri bugün gerçekleşen WWDC 2020 etkinliği ile beraber duyuruldu. Bu değişiklikler den birisi de şirketin Mac cihazlarda kendi işlemcilerine geçiş yapıyor olması oldu. Bu noktada Mac bilgisayarlar için yeni Apple Silicon işlemcisi tanıtıldı. Apple’ın bugün gerçekleştirmiş olduğu WWDC etkinliğinde başlıca iOS 14 ve iPadOS 14 gibi önemli yazılım yenilikleri tanıtılırken, etkinliğin önemli hamlelerinden birisi de Mac’ler için geldi. Şirketin kendine özel tasarım dilinen ilk ortaya çıktığı dönemlerde olan bu bilgisayar, günümüzde ise oldukça fazla ilgi görmeye devam ediyor.

Apple mühendislerinin geliştirmiş olduğu yenilikler arasında yer alan Apple Silicon, özel olarak geliştirilmiş olup daha iyi performans alınması amacı ile yapıldı. Sürekli gelişmeye devam eden Apple, cihaz ve işlemcilerini de geliştirmeye devam ediyor.

Apple Music şarkıları Facebook ve Instagram hikayelerinde nasıl paylaşılır?Apple Music şarkıları Facebook ve Instagram hikayelerinde nasıl paylaşılır?

Apple’dan yeni silikon teknolojisi

Yeni yonga setleri ile beraber Apple Mac bilgisayarların gücü bir hayli aratacak. Diğer yandan bu yeni teknoloji, daha fazla güç elde etmeyi başarabilecekken, elektrik tüketimini ise en minimal seviyede tutacak. Bu sayede 20’den fazla özel teknolojiye sahip işlemci setleri ortaya çıkacak. Yeni yongalar daha güvenlik, hızlı ve daha performanslı olacak. Yeni Mac’ler de ayrıca Apple ürünleri ile benzer bir mimari kullanılacak. Bu sayede geliştiriciler yeni Mac sistemlerini kullanarak her Apple cihazına özel uygulamalar geliştirebilecekler. Apple’ın kendi uygulamaları da Apple Silicon ile uyumlu olacak.

Apple uygulamalarından Xcode sayesinde kullanıcılar, kendi kaynak kodlarını çok kısa sürede Mac bilgisayarlarda uygulayabilecekler. Microsoft’un Office uygulamaları da hatasız bir şekilde çalışacak. Adobe uygulamaları da yeni sistemle uyumlu hale gelirken, bu durum daha çok sanatsal çalışmalar için tercih edilen grafiklerin ve diğer sanatçıların gözdesi olan Mac bilgisayalar için daha gelişmiş bir hal alacak. Apple bu sayede ARM işlemcilerine geçmiş olacak. Bu geçiş için ilk kullanılacak olan işlemci ise daha önce iPad Pro’larda gördüğümüz A12Z Bionic işlemciler olacak.

2020 yılında çıkan işlemciler ise daha önceki versiyonlardan %10 daha güçlü olacak ve birçok bilgisayarı da geçmiş olacak.


Samsung Galaxy S20 Apple'a rakip olacakSamsung Galaxy S20 Apple'a rakip olacak
Apple Hi-Fi kulaklığını bu yıl tanıtabilirApple Hi-Fi kulaklığını bu yıl tanıtabilir

PAYLAŞ