Apple, Mac bilgisayarlar için uzatılmış garanti satacak - Haberler - indir.com

Apple, Mac bilgisayarlar için uzatılmış garanti satacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-22 15:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple Care+ için önemli bir gelişme yaşandı. ABD’de başlayan yeni süreçte, kullanıcılar daha uzun bir garantiye sahip olabilecek.

Apple ürünlerini satın alan kişiler için garanti seçenekleri oldukça fazla ve farklı. Farklı seçeneklerin olması, kişilerin garanti konusunda sorunsuz bir şekilde destek almasını sağlarken, Apple Care+ ile birlikte 3 yıla kadar garanti desteği alınabiliyordu. Şimdi ise bu konuda daha uzun sürelerde garanti alınabileceği ortaya çıktı.

Apple Türkiye, bazı ürünlere zam yaptıApple Türkiye, bazı ürünlere zam yaptı

Apple garanti süresi nasıl uzatılır?

Apple tarafından geliştirilen yeni garanti sisteminde, garanti süresi bittikten sonra garantiyi sürdürebilmek mümkün. Şu anda sadece ABD’deki müşteriler ile sınırlı olan özellik dahilinde, garanti süresi biten cihazlar için garanti süre bitiminin ardından en geç 30 güne kadar 1 yıllık garanti paketi satın alınabiliyor. İlgili işlemler, sistemde Apple Care+ planının yıllık uzatılması olarak tanımlanıyor ve tüm ABD’deki Apple kullanıcıları ilgili özellikten yararlanabiliyor. Kasko ile benzer şekilde bir garanti fırsatı sunan Apple, garanti yenilemeleri ile birlikte garanti kapsamında ürünlerin korunmasını sağlıyor. İlgili garanti ise 1 yıllık süre içerisinde maksimum 2 garanti desteğini kapsıyor. Garanti kapsamı dışında kalan ekran problemleri ya da diğer hasarlar ek olarak ücretlendiriliyor. Bu tür durumlarda kullanıcıların mevcut hizmete ek olarak 99 Dolar daha ödemesi gerekiyor. Anakart gibi donanım problemlerinde ise bu ücret 299 Dolar’a yükseliyor.

Apple garanti süresi uzatma özelliği hangi ülkelere gelecek?

Şu anda ABD dışında özelliğin kullanımına dair çok fazla bir bilgi yok. Ancak ABD dışında Avustralya, Kanada, Almanya, Japonya ve Birleşik Krallıktaki kullanıcılar için de özelliğin kısa süre içerisinde aktif hale getirilmesi bekleniyor. Apple tarafından geliştirilen ve yenilenen ilgili özelliği dair herhangi bir basın açıklaması da yapılmadığı için detaylar oldukça sınırlı.


Hackerlar Apple'a 10 gün süre verdiHackerlar Apple'a 10 gün süre verdi

PAYLAŞ