Apple kamera ihtiyacını artık Çin değil Kore'den tedarik edecek - Haberler - indir.com

Apple kamera ihtiyacını artık Çin değil Kore'den tedarik edecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji markası Apple, iPhone modellerinde kullanmış olduğu kamera bileşenleri için, Çinli üreticiler yerine artık Koreli üreticiler ile iş birliği içerisine giriyor. Apple normal şartlarda akıllı telefon kameraları için bileşen üreticisi olan Güney Koreli üreticiler ile iş birliği yapmaya karar verdi. Tedarik zincirinin tekrardan düzenlenmesi, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı sebebiyle gerekli bir önlem olarak gösteriliyor. Korea IT News portalına göre Apple, kamera bileşenlerini üreten Çinli şirket Ofilm ile ilişkilerini kesmesi sonrasında Koreli üreticiler ile iş birliğine geçmek zorunda olacak. Geçtiğimiz yıl, ABD Ticaret Bakanlığı üreticiyi kara listeye alırken Apple ise yeni ortaklar aramaya zorlanmıştı.

Apple, kamera bileşenleri için yeni anlaşmaya gitti

Facebook'dan Apple kullanıcılarına yardım çağrısıFacebook'dan Apple kullanıcılarına yardım çağrısı

OFilm 16 Mart tarihinde yaptığı açıklama ile “bir yabancı şirketin” Çinli üretici ve yan kuruluşlarıyla ortaklığını sona erdirme kararı aldığını söyledi. Apple’ın adı direkt olarak anılmasa da, OFilm’in gelirinin önemli bir kısmını ortak bir işletmeden aldığı ve ticaretin sona ermesinin sonrasında kamera üretimini Çinli Wingtech’e satmak zorunda kaldığı ifade ediliyor. Yaptırımlardan önce Apple, kamera bileşenlerini OFilm, Sharp ve LG Innotek’ten almıştı. Şimdi ise Güney Kore’de yeni ortaklar aramak zorunda oldu. Optik bileşenler pazarındaki en büyük isim olan LG Innotek’e ek olarak, Apple’ın ToF sensörlerinin haricinde optiklere ve diğer modüllere de odaklanmak için bazı küçük üreticiler ile görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.

Şirket yeni ortakların seçiminde çok dikkatli davranıyor. Bir yüklenici ile iletişime geçmek, prototipler almak, kalite değerlendirmesi yapmak, üretim incelemek ve potansiyel ortağın mali durumu gibi durumlar iki yıl kadar sürüyor. Apple’ın geçtiğimiz yıldan beri çalışmaya düşündüğü Koreli üreticiler ise bu yıl şans bulmuş olacak. Kore endüstrisi ise yeni bir yatırım kaynağı olarak Apple’a güveniyor.


Yeni aksesuar Apple AirTag hacklendiYeni aksesuar Apple AirTag hacklendi
Apple, Qualcomm ile yolunu arıyorApple, Qualcomm ile yolunu arıyor

PAYLAŞ