Apple iPhone yavaşlattığı için İtalya'da 10 milyon euro ödeyecek - Haberler - indir.com

Apple iPhone yavaşlattığı için İtalya'da 10 milyon euro ödeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-01 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple, geçmişte açılan ve duruşma süreci devam eden davalarla gündeme gelmeye devam ediyor. iPhone yavaşlatma davası görülen teknoloji devi 10 Milyon Euro ödeyecek.

Farklı zaman dilimlerinde farklı davalarla karşı karşıya kalan ABD’li teknoloji devinin itirazları sonucu şirkete açılan eski bir davanın yeniden değerlendirilmesine karar verilmişti. Eski iPhone modellerini yavaşlattığı için daha önce para cezasına çarptırılan Apple’ın izlediği bu strateji şirkete pahalıya mal olmaya devam ediyor.

Huawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyorHuawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyor

2018 senesinde yılında iPhone yavaşlatma konusu ile gündeme gelen Apple, bataryası eskiyen modellerinin işlemci performansını düşürdüğünü kabul etmişti. Ancak sonrasında bu performans düşüşü, kullanıcıların tercihine bırakılmıştı. Fakat şirketin bu itirafından sonra öncesinde iPhone modellerini gizli yavaşlattığı ortaya çıkan Apple’a karşı pak çok ülkede dava açılmıştı. Bu ülkelerden bir tanesi de İtalya’ydı.

İtalya’daki davada Apple’ın 10 milyon Euro para cezası ödemesi gündeme gelmişti. Ancak Apple’ın itirazları sonucu ceza bir süre askıda kalmıştı. Kısa bir süre önce Apple’ın bu itirazlılarına karşılık değerlendirmeler yapıldığı öğrenilmiş ancak sonucu etkileyen bir gelişmenin yaşanmadığı belirtilmişti. Bugün kesinleşen karar ise Apple’ı İtalya’da iPhone yavaşlatma skandalı sebebi ile 10 milyon Euro ödemek zorunda bırakacak.

Apple 500 milyon dolar ceza ödeyecek

Hatırlarsanız şirket Amerika Birleşik Devletleri’nde de cezaya çarptırılmış ve 500 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmişti. İtalya’daki 10 milyon euro düşünüldüğünde, şirketin Avrupa’da anavatanından daha az ceza ödeyeceğini söylemek yanlış olmaz..


Escobar’ın kardeşi Apple ile davalık olduEscobar’ın kardeşi Apple ile davalık oldu
Apple siyahi sanatçılara destek verdiApple siyahi sanatçılara destek verdi

PAYLAŞ