Apple Intel'ın Modem Arabirimini Satın Alıyor - Haberler - indir.com

Apple Intel'ın Modem Arabirimini Satın Alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-12 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın kendi cihazlarında kullanacağı modemlerini üretme fikri bir süredir bulunuyor. Şirket ise bu sistemini Intel’ın modem arayüz birimini kullanarak kolaylaştırmak istiyor. Apple şirketi cihazlarında kullanmış olduğu her birimi kendisi üretmek istiyor. Şirket başka şirketlere olan bağlılığı azaltmak adına bu tarz hamleler yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde şirket modem tedarik noktasında çeşitli problemler yaşamıştı. Şimdi ise Apple’ın kendi modemlerini üretme planının yanında Intel’e yönelik yeni bir hamle peşinde olduğu gözüküyor.

Apple, Modem Bölümünü Satın Alabilir

Apple App Store Tasarımı DeğiştiApple App Store Tasarımı Değişti

Apple’ın kendi modemlerini geliştirmesi için şirketin çok büyük zaman ve yatırım ile beraber kaynağa ihtiyacı bulunuyor. Fakat şirket bu süreci kolay bir şekilde gerçekleştirmek ve üretime hızlı bir şekilde başlayabilmek için Intel’ın modem birimini satın almak için görüşmelerini sürdürüyor. Şuan için arka planda sessiz bir şekilde yapılan bu görüşmelerin yakın zamanda resmi olarak sunulması bekleniyor. Bilgilendirme raporuna göre ise Apple, Intel’ın Alman modem birimini satın almakla ilgileniyor.

Öyle ki Intel’in çok büyük olan modem bölümünü tam anlamıyla değil parçalar halinde satın almaya çalıştığı ifade ediliyor. Bu görüşmelerin olumlu sonuçlanması veya sonuçlanmaması için henüz bir bilgi yer almıyor. Ancak Apple’ın kendi modemlerini üretme noktasında oldukça ciddi hamleler yapması düşünülüyor. Bakalım beklenildiği gibi Apple kendi model üretimlerini daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için Intel’ın modem bölümünü satın alacak mı göreceğiz.  


Apple da Katlanabilir Akıllı Telefon Piyasasına GiriyorApple da Katlanabilir Akıllı Telefon Piyasasına Giriyor
Apple, Google, WhatsApp Gibi Şirketler Sohbetleri Gizli Tutmak İçin SavaşıyorApple, Google, WhatsApp Gibi Şirketler Sohbetleri Gizli Tutmak İçin Savaşıyor

PAYLAŞ