Apple ile tekrar anlaşan Qualcomm'un piyasa değeri 100 milyar dolara ulaştı - Haberler - indir.com

Apple ile tekrar anlaşan Qualcomm'un piyasa değeri 100 milyar dolara ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-06 22:59:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple’la olan davalarını nihayet çözüme ulaştırmayı başaran Qualcomm, iPhone’lar için yeniden işlemci üretmeye başlamıştı. Apple ile yaptığı lisans ve tedarik anlaşmalarıyla daha da güçlenen Qualcomm piyasa değerini yeniden 100 milyar dolara çıkardı. 

Amerika’nın lider teknoloji üreticilerinden olan Qualcomm 2019’u çok iyi bir kazançla noktaladı. Geçtiğimiz senelerde Apple ile ciddi sorunlar yaşayan şirket, patent ihlali gerekçesiyle Apple’a dava açarak ürün lisanslarını da iptal etmişti. Bu durum Apple’la birlikte Qualcomm’unda piyasa değerinin düşmesine neden olmuştu. 

Qualcomm Apple Uzlaşmasından Kasasını Doldurarak ÇıktıQualcomm Apple Uzlaşmasından Kasasını Doldurarak Çıktı

Qualcomm akıllı telefon üreticileri için her ne kadar ilk tercih edilen donanım üreticilerinden olsa da, şirketin Apple ile yaşadığı anlaşmazlık süreci iki teknoloji devini de etkilemişti. Apple ile yaşanan kriz sürecinden sonra sorunu masa başında çözmeye karar veren teknoloji devleri sonunda bir anlaşmaya varmış ve lisans anlaşmalarını yeniden yapmışlardı. İki şirketin yeniden akıllı telefonların üretiminde iş ortaklığı sağlaması Apple cihazlarının eski performansına dönmesini sağlamış ve iki şirket içinde oldukça kazançlı bir yılı başlatmıştı. 

Qualcomm piyasa değerini ikiye katlıyor! 

Yeniden Apple’la anlaşma sağlayan Qualcomm’un şirketten 4.7 milyar dolar aldığı doğrulandı. Apple’dan aldığı lisans ücretlerine ek olarak bu sene Çin’le yaptığı tedarik anlaşmalarıyla da güç kazanan Qualcomm’un hisse senetlerinde büyük bir artış gözlemlendi. Açıklanan verilere göre Qualcomm’un piyasa değeri gün itibariyle 100 milyar doları aşmış bulunuyor. 

Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu

2019 senesinin sen işlem gününde ABD borsasının kapanışıyla hisse senedi rakamı 88.23 dolara yükselen Qualcomm 2018 senesine göre büyük bir çıkış yakalamıştı. 2018 yılını 56.91 ile kapatan şirket 2019’un son işlem gününe kadar yüzde 55’lik bir büyüme sağlamıştı. Güncel piyasa değeri 100.475 milyar dolara yükselen şirketin bu başarının uzun bir süre daha devam etmesi bekleniyor. 


Qualcomm Snapdragon 865 özellikleriQualcomm Snapdragon 865 özellikleri
Qualcomm, dünyanın ilk 5G destekli genişletilmiş gerçeklik (XR) platformu Snapdragon XR2'yi duyurduQualcomm, dünyanın ilk 5G destekli genişletilmiş gerçeklik (XR) platformu Snapdragon XR2'yi duyurdu

PAYLAŞ