Apple hücresel modem üretimine başladı - Haberler - indir.com

Apple hücresel modem üretimine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-14 20:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir kendi hücresel modemi üzerinde çalıştığı söylenen Apple’ın hücresel modem üretimine başladığı iddia ediliyor. Bu gelişme şirketin Intel model üretim birini satın almasının ardından pek de sürpriz olmayan bu durum Qualcomm’u kızdıracak gibi duruyor.

Bloomber’de yayımlanan habere göre Apple kendi hücresel modemini üretme kararı alıp harekete geçti. Bugüne dek hücresel modem ihtiyacını Qualcomm’dan temin eden şirket artık kendi hücresel modemini üretecek. Bloomberg, bu kararın Apple'ın donanım teknolojilerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Johny Srouji’ye ait olduğunu söylüyor.

Apple satın almalar için Apple satın almalar için "Aile Paylaşım" sistemini devreye soktu

Qualcomm, Apple'dan patent ihlali yüzünden para istiyor

İddialara göre Srouji, üst düzey çalışanlarla yaptığı bir toplantı esnasında bu kararın oldukça kritik olduğunu belirterek uzun vadeli stratejiler konusunda önemli bir adım attıklarını açıkladı. Fakat Srouji'nin bu açıklamaları, şirketin hemen kendi hücresel modemlerini kullanacağı anlamana gelmiyor. Çünkü geçtiğimiz sene yeniden iş ortaklığı yapan Qualcomm ve Apple, hücresel modem konusunda 6 yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Ve bu anlaşma, henüz ilk senesinde olması Apple’a bu konuda büyük bir engel oluşturacak gibi duruyor.

Geçtiğimiz sene özellikle Intel için oldukça can sıkıcıydı. Bir yandan baskı altında kalan, diğer yandan siparişlere yetişemeye çalışan şirket işlerin üstesinden gelmekte oldukça zorlanmıştı. Durum böyle olunca da Apple, Intel modem üretim birimini 1 milyar dolar ödeyerek satın almıştı. Toplantıda bu konuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Srouji, bu satın alma işleminden sonra donanım ve yazılım mühendislerinden oluşan bir ekibin kurulmasının kolaylaştığını ifade etmiş.

Tabi Apple'ın iPhone'lar için hücresel modem üretimine start verdiği artık bir sır değil. Ancak şirketin bu modemleri iPhone'larda ne zaman kullanabileceği henüz belirsiz. Çünkü az önce söz ettiğimiz anlaşma Qualcomm’un bu 6 yıllık anlaşma kapsamında da iPhone'ların mobil verilerini kullanabilmesini sağlayan modem üretimi yapması üzerineydi. Henüz sözleşmenin birincisi senesinde olan Apple’ın kendi hücresel modemlerini kullanabilmek için beş sene daha beklemesi ya da Qualcomm’la anlaşmanın bir yolunu bulması gerekiyor. Fakat Qualcomm’un bu konuda ki tavrının pek uzlaşmacı olması da beklenmiyor. Şirketler arasında ilerleyen günlerde bir gerginlik yaşanması oldukça muhtemel. Qualcomm ve Apple’ın bu sorunu çözmek için nasıl yollara başvuracağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz


Apple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacakApple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacak
Apple Watch EKG algoritmasını güncellediApple Watch EKG algoritmasını güncelledi

PAYLAŞ