Apple hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapandı - Haberler - indir.com

Apple hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 13:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

geçtiğimiz sene piyasa değerini arttırmasıyla dikkat çeken Apple, 2021’nin daha ilk ayında kendi rekorunu kırmayı başardı. Apple hisse seneti fiyatı ilk kez 139,85 doları gördü.

Geçtiğimiz günlerde 2020 yılının son çeyreğine ilişkin kazanç sonuçlarını raporlayan Apple’ın hisse senetleri bu rapordan sadece beş gün sonra tavan yaptı. Konu hakkında değerlendirme yapan pek çok analist de şirketin bu sene iPhone 12 satışlarıyla güçleneceğini ve bu çeyrekte Apple silikona sahip ilk üç Mac, 4. nesil iPad Air, HomePod mini, AirPods Max ve diğer birçok ürünün lansmanı sayesinde Apple’ın üç aylık gelirinin ilk kez 100 milyar dolar seviyesini aşacağını düşünüyor. Bunun yanı sıra geçtiğimiz ay piyasaya sürülen Apple Fitness+’ında Apple One sayesinde diğer hizmetlerle bir arada dikkat çektiğini hatırlatmakta fayda var.

Apple Watch'lar artık Covid-19 testi yapabiliyorApple Watch'lar artık Covid-19 testi yapabiliyor

Apple pandemi döneminde en çok dikkat çeken şirketlerden oldu

Geçtiğimiz sene Ar-Ge çalışmalarının üzerine düşerek kullanıcılarına yeni teknolojiler sunarak dikkat çekmek için adım atan şirket bu emeklerinin karşılığını görmeye başladı gibi duruyor. Bu senenin daha ilk ayından hisse değeri en yüksek rakama ulaşan şirket rakipleriyle arasını açmaya devam ediyor.

Apple Telegram yüzünden davalık oldu

Pandeminin dünyaya olan etkilerini düşündüğümüzde salgının dünya çapında pek çok insanı eve kapatmasının da Apple’ın başarısına katkı sağladığı düşünülüyor. Eğitim ve iş hayatının neredeyse tamamen dijital ortama taşınması Mac ve iPad modellerinin satışını da ciddi oranda arttırdı. Bunun yanı sıra sağlık özellikleriyle dikkat çeken Apple Watch’larında, Apple’ın pandemi döneminde en çok satış yaptığı ürünlerden biri olduğu düşünülüyor.

Apple’ın 2020 yılına ait son çeyrek kazanç raporu Çarşamba günü saat 13:30’da açıklanacak. Ardından Apple’ın CEO’su Tim Cook ve CFO Luca Maestri ile 14:00’te bir konferans görüşmesi yapacak. Apple’ın, 2020 yılının mali ilk çeyreğinde belirlenen 3 aylık gelir rekoru ise tam olarak 91,8 milyar dolar olduğu düşünülürse son çeyrek raporunun beklentileri aşma ihtimali de oldukça mümkün.

Geçtiğimiz gün 139,85 dolar  ile yeni bir gün içi rekoru kırdıktan sonra bugün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 139,07 dolardan kapandığının altını çizmekte de fayda var.


Apple Face ID ile ilgili yeni bir patent aldıApple Face ID ile ilgili yeni bir patent aldı
LG, Apple için LCD üretimini durdurduLG, Apple için LCD üretimini durdurdu

PAYLAŞ