Apple Haritalar özelliği Türkiye’de kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Apple Haritalar özelliği Türkiye’de kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-21 14:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

WWDC 2019’da etkinliğinde tanıtımı gerçekleşen Apple Haritalar özelliği, geçtiğimiz bir yılda kullanım oranı önemli ölçüde artan bir özellik oldu. Hatta öyle ki özellikle ABD ve Avustralya'da kullanım oranı daha da artan bu özellik, Türkiye’de bir havalimanı ile bazı AVM’lerde görünmeye başlandı. Apple haritalar özelliğinin kullanıldığı alanlar hakkında bilgi edinmek için yazımıza devam edebilirsiniz. 

Türkiye'de Apple Haritalar özelliği kullanılıyor

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'ın iOS sistemi içerisinde son yıllar içerisinde en büyük geliştirme ve yatırım yaptığı uygulamalardan biri hiç kuşkusuz ki, Haritalar uygulamasıdır. Google ve Yandex gibi önemli rakiplerinin karşısında yer alan Apple, geçen yıl sunduğu toplum tarafından sık ziyaret edilen bazı yerlerin iç mekan harita sunma özelliği ABD ve Avustralya başta olmak üzere yaygın olarak kullanılıyordu.

Apple Haritalar, Google Haritalar'ı geride mi bırakıyor?Apple Haritalar, Google Haritalar'ı geride mi bırakıyor?

Şu an için istenilen yoğunlukta kullanılmayan bu özellik, Apple şirketinin resmi interner sitesinde bulunmamasına rağmen, Türkiye'deki havalimanı ile bazır AVM'lerde görüldü. Ülkemizdeki kullanım oranı oldukça yüksek olan Apple, yeni özelliği ile rakiplerinden daha güçlü olmanın peşinden gidiyor. Apple Haritalar uygulamasındaki iç mekan haritası özelliği bulunan AVM’ler şu anlık sadece İstanbul’da yer alıyor. İç mekan desteği sunan tek havalimanı ise Sabiha Gökçen Havalimanı oldu.

İşte iç mekan harita desteği sunan AVM’ler;

Sabiha Gökçen Havalimanı & Buyaka AVM

Meydan İstanbul AVM & Kozyatağı Carrefour AVM

Vadistanbul AVM & City’s Nişantaşı

Forum İstanbul & Akmerkez

Akasya Acıbadem AVM


Apple Haritalar, Gizlice Verilerinizi TopluyorApple Haritalar, Gizlice Verilerinizi Topluyor
Apple Haritalar’daki Konumlar Google Haritalar’da nasıl bulunur?Apple Haritalar’daki Konumlar Google Haritalar’da nasıl bulunur?
Apple Haritalar seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler sunacakApple Haritalar seyahat eden kullanıcılara tavsiyeler sunacak

PAYLAŞ