Apple güvenlik sebebiyle eski sürümlere dönüşü kapattı - Haberler - indir.com

Apple güvenlik sebebiyle eski sürümlere dönüşü kapattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-05 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın güncelleme noktasında oldukça hassas davrandığı biliniyor. Şirketin yayınladığı her güncellemede kullanıcıların güvenliği noktasında öne çıkan detaylar getiren marka, işletim sistemi iOS’u daha iyi hale getirmek için ise iyileştirmeler ve geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Apple ise şimdi iOS 14.4.2 altındaki sürümlerin imzasını kapatma kararı aldı ve geri dönüşleri iptal etti. Apple’ın eski iOS sürümlerine dönüş izni vermemesi uzun bir süredir biliniyor. Bunun sebebi olarak ise kullanıcıların hem güncel sürümde kalmasını sağlamak olurken, hem de olası güvenlik risklerine karşı önlemleri sıkı tutmak oluyor.

iOS 14.4.2 ve eski sürümlere artık geri dönüş olmayacak

iOS 15 için geri sayım başladıiOS 15 için geri sayım başladı

Apple’ın geçtiğimiz ay iOS 14.4.2 sürümünü yayınlamıştı. Çeşitli hataları gideren bu güncelleme, güvenlik noktasında da önemli sorunları gideriyordu. Ancak bu sürümü telefonlarınıza yüklediyseniz, artık geriye dönüşün olmayacağını belirtelim. Öyle ki Apple, iOS 14.4.1’in imzasını kapatarak eski sürüme dönmeyi tamamen engelledi. Normal şartlarda iPhone kullanıcıları eski sürümlere dönmeyi çok fazla tercih etmiyorlar. Fakat bu noktada Jailbreak gibi işler ile uğraşan kullanıcılar, bu gelişmelerden pek de hoşnut olmuyorlar. Öyle ki telefonlarını özgürleştirmek isteyen kullanıcılar, genelde son sürümden bir önceki yazılıma dönerek çeşitli denemeler gerçekleştirirler, Ancak iOS 14.4.1’e dönüşler iptal edilerek Jailbreak için bekleyen kullanıcılarında bir sonraki sürümü beklemesi gerekecek.

Apple’ın geçtiğimiz günlerde testlerini yaptığı iOS 14.5’in Beta 6 sürümü de yayınlanmıştı. Siri için yeni özelleştirmeler sunan marka çeşitli iyileştirmeleri de beraberinde sunuyor.


CD Projekt, Digital Scapes Studios’u satın aldıCD Projekt, Digital Scapes Studios’u satın aldı
iOS 15'e gelecek yenilikler belli olduiOS 15'e gelecek yenilikler belli oldu

PAYLAŞ