Apple gizlilik portalını yeniledi - Haberler - indir.com

Apple gizlilik portalını yeniledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-07 21:34:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Gizlilik konusu don dönemlerde hem kullanıcılar, hem de teknoloji şirketleri için günden günde daha çok önem kazanıyor. Bu adımda kullanıcı beklentilerini karşılamak için birçok şirket sıkı önlemler alıyor. Apple’da bu alanda büyük bir adım atarak kullanıcılarının gizlilik ve güvenliğini arttırabilmek adına gizlilik portalında yeniliğe gitti. Apple’ın yeni web sitesi artık bir çok yeni bilgi ve kolaylık içeriyor.

Son dönemlerde neredeyse tüm teknoloji şirketi gizlilikle ilgili sorunlar yaşamakla beraber kullanıcılarından da ağır tepkiler almış durumda. Apple içinde geçerli olan bu durum şirketi bir adım atmaya zorladı. Güncellenmiş bir web sitesi ile kullanıcılarının gizlilik konusundaki beklentilerini karşılamaya çalışan şirket bu alanda Google ve Facebook’tan da farklı bir hizmet sunabilmek için çabalıyor.

Apple giyilebilir ürün yelpazesini geliştiriyorApple giyilebilir ürün yelpazesini geliştiriyor

Apple gizlilik önlemlerinde ciddi bir adım attı

Teknoloji ve gizlilik alanındaki bu çatışmalara ve gelişmelere baktığımızda, büyük teknoloji şirketlerinin gizlilik konusunu da bir rekabete dönüştürdüğünü söylemek yanlış olmaz. Tabi bu noktada bu rekabetin en büyük kazanç sağlayacağı kitlenin kullanıcılar olduğunu düşünürsek rekabetin faydalı olabileceğini söylemek yanlış olmaz. Apple’da bu konuda ciddi bir adım atarak veri toplama ve kullanma yöntemeleriyle ilgili olarak insanların bilmek isteyeceği her detaya tek elden kaynak sağlamaya çalışıyor. Bunun için gizlilik portalını yenileyen Apple, gizlilik politikasında herhangi bir değişikliğe gitmemesine rağmen güncellediği siteyle birlikte kullanıcıların merak ettikleri bilgileri şeffaf ve erişilebilir bir şekilde sunmayı hedefliyor.

Apple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattı

Konu hakkında “Gizlilik temel bir insani hak ve Apple'da gizlilik, temel değerlerimizden biri” açıklaması yapan Apple, portalı yenilemeye de başlamış bulunuyor.  Kullanıcılarına sundukları servislerde de gizliliğe önem verdiğini açıklayan şirket, gizlilik portalında ayrıntılı raporlara yer vererek, kullanıcıların bilgilere anlaşılabilir bir şekilde erişmelerine yardımcı olmayı planlıyor. Bunun yanı sıra kullanıcıların söz konusu durumlardan kendilerini nasıl daha iyi koruyabileceklerini de ayrıntılı bir şekilde anlatan Apple, kullanıcılarına çeşitli önlem yollarını gösteriyor.

Kullanıcıların kendi yazılımlarında da gizliliklerini nasıl sağlayabileceğini açıklayan Apple, portalında iOS 14 ve macOS Catalina’daki gizlilik önlemlerini şeffaf bir şekilde çözüm odaklı olarak anlatıyor. Bunun yanı sıra 20 Ağustos tarihinde güncellenen “Gizlilik Politikası”na da portaldan yer veren Apple’ın bu adımla gerçekten sektördeki diğer şirketlerden daha büyük bir adım attığını söylemek yanlış olmaz.


İlgili uygulamalar
ABD'nin en çok kullanılan mobil ödeme platformu Apple Pay olduABD'nin en çok kullanılan mobil ödeme platformu Apple Pay oldu
Apple hüzünlü, Huawei’de sevinç varApple hüzünlü, Huawei’de sevinç var

PAYLAŞ